MWC 2023

S23 OG GALAXY BOOK PÅ MWC

Petter Worum Daling, nøkkelkundeansvarlig i Samsung Norge, viser fram selskapets nye S23-serie. Foto: Marte Ottemo

Samsung lanserte sin S23-serie i forkant av Mobile World Congress, og viste fram produktene på messen.

Publisert

Samsungs Galaxy S23-serie består av S23 Ultra, S23+ og S23, og fagbladet Elektronikkbransjen fikk tatt en sniktitt på produktene allerede før messen startet.

– De to største nyhetene er den forbedrede nattfunksjonen i kameraet og bruken av kunstig intelligens, sier Petter Worum Daling, nøkkelkundeansvarlig i Samsung Norge, til Elektronikkbransjen.

Galaxy S23 Ultra kommer med det Samsung beskriver som selskapets mest avanserte kamera og ytelse,

Bytter Arm med Qualcomm

Samsung har i flere år utstyrt modellene de selger i Europa med sine egne Arm-baserte Exynos-prosessorer, men i alle de tre nye modellene sitter Qualcomm Snapdragon 8 Gen2.

Galaxy S23, S23 Ultra og S23+ er Samsungs nye toppmodeller. Foto: Samsung

Galaxy S23-serien får startpriser fra 11.000 til 16.000 kroner fra enkleste til heftigste modellen. Vil man ha mer lagringsplass, vil hver modell koste noe mer.

Designmessig er det lite som skiller S23 Ultra fra forgjengeren, mens de to mindre modellene har byttet kamerahumpen på baksiden ut med tre løststående kamera som stikker ut fra en ellers flat bakside.

De to største nyhetene er den forbedrede nattfunksjonen i kameraet og bruken av kunstig intelligens

Galaxy S23 Ultra kommer med en følgesvenn, S Pen2 er nå innebygd i mobilen.

Kameraet i Galaxy S23 Ultra har fått et stort løft i oppløsning. Her går vi fra fjorårets på 108 megapiksler til en ny kamerabrikke som kan levere inntil 200 megapikslers oppløsning.

De ekstra kameraforbedringene på S23 Ultra inkluderer blant annet mer stabilt videoopptak med doblet optisk bildestabilisator som virker fra alle og i dårlig lysforhold.

Objektbasert kunstig intelligens skal kunne analysere hver detalj i bildet, helt ned til små ansiktstrekk som hår og øyne, og for en bedre lyd på videoene kan man bruke Galaxy Buds2 Pros nye funksjon 360 Audi Recording som skaper multidimensjonal lyd.

Samsung viste fram sin nye S23-serie og Galaxy Book3-PCer under årets Mobile World Congress i Barcelona. Foto: Samsung

– Med Super HDR og AI vil man se en kraftig forbedring på bilder tatt i motlys, ogå vår Pro og Expert Raw moduser støtter nå også frontkameraet og 50 megapiklsers linsen, ikke bare hovedkameraet, sier Daling.

Har man en Galaxy Watch5 kan klokken brukes til å styre kameraets zoom-funksjon rett på håndleddet.

For gamerne er det verdt å merke seg at Samsung støtter strålesporing i sanntid. Foreløpig er det ingen mobilspill på markedet som kan utnytte teknologien, men når de kommer skal S23 Ultra kunne vise mer naturtro gjengivelser av scener. Bedre kjøling har telefonen også fått.

Ny PC-linje

Samsungs nye PC-lineup består av Galaxy Book3 Ultra, Pro 360 og Pro. Foto: Samsung

For Galaxy S23 og S23+ er kameraene de samme på baksiden, mens selfiekameraet er litt oppgradert. De har også fått 200 mAh større batteri enn fjorårets modeller, og dermed lander Galaxy S23 på 4500 mAh og S23+ på 4700 mAh.

Prisene på de tre nye modellene starter på 11.000 kroner, opp til 16.000 kroner for S23 Ultra. Om man ønsker ekstra lagringskapasitet, vil man måtte legge noen hundrelapper til på toppen.

– Vi lanserer også en ny PC-lineup, Galaxy Book3, med tre nye modeller, sier Daling.

Salgssjef for konsument Tor Slørdal (t.v.) og norgessjef Even Amdal i Samsung deltok på årets MWC. Foto: Marte Ottemo

Galaxy Book3 Ultra er Samsungs nye premium-PC og har høy ytelse for databehandling. Galaxy Book3 Pro 360 har en 2-i-1 konvertibel formfaktor med S Pen-funksjonalitet, mens Galaxy Book3 Pro er en tynn og lett maskin med et clamshell design.

Toppmodellen Book3 Ultra har den nyeste 13. generasjons Intel Core i9-prosessoren, og Nvidia RTX GeForce 4070 bærbar GPU.

For første gang er Samsungs dynamiske amoled 2X-skjerm, først brukt i Samsung Galaxy premium-smarttelefonskjerm, med i Galaxy Book3 Ultra og Pro-serien. Den har en 3K oppløsning og adaptiv 120Hz oppdateringsfrekvens.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2023, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS