Med støtte for mobiloppkobling vil Samsung la brukeren jobbe hvor som helst med sine nye PCer. Foto: Samsung

STØRRE PC-BREDDE
FRA SAMSUNG

Samsung lanserer tre nye PC-modeller i sin Galaxy Book-serie, og har nå også en modell for forbrukermarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Samsung meldte sin tilbakekomst i det norske PC-markedet for ett år siden, med lanseringen av tre modeller. Nå bredder selskapet porteføljen med tre nye modeller, Galaxy Book Pro 360, Galaxy Book Pro og minstemann Galaxy Book.

Vil inn hos mobiloperatørene

– I fjor hadde vi en lineup som kun konsentrerte seg om konsumentmarkedet, nå dekker vi hele markedet med business- og institusjonsmodeller, sier Fredrik Pantzar, nordisk ansvarlig for oppkoblede enheter hos Samsung, under et pressemøte.

Fredrik Pantzar, sjef for oppkoblede enheter i Samsung Nordic, sier selskapet nå har breddet sitt PC-tilbud i Norden. Foto: Samsung.

Galaxy Book Pro og Pro 360 er toppmodellene i lanseringen, hvor sistnevnte har vridbar skjerm og penn, slik at den kan brukes som et nettbrett. Begge modellene kommer i 13,3 og 15,6 tommer.

13-tommeren av Pro 360 veier inn snaut over ett kilo og er 11,5 mm tynn, med et batteri på 63 Wh. 15-tommeren veier 1,39 kilo, er 11,9 mm tykk og har et batteri på 68 Wh.

Begge modellene kommer i versjoner med støtte for oppkobling til mobilnettet, men der 360 Pro har 5G-støtte, må Pro-modellen klare seg med 4G.

Galaxy Book Pro 360 kan også brukes i nettbrett-modus. Foto: Samsung

Med innebygd mobiloppkobling i enkelte av modellene, vil Samsung også inn i varmen hos telekom-operatørene.

I fjor hadde vi en lineup som kun konsentrerte seg om konsumentmarkedet, nå dekker vi hele markedet

– Hvordan har mobiloperatørene stilt seg til å ta inn PCer i sine sortiment?

– Der er det store skiller mellom de nordiske landene, og i Norge har mobiloperatørene færre produktkategorier til salgs enn andre nordiske land. Noen ser PC-salg som en åpenlys forretningsmulighet, andre har ikke kommet så langt, sier Pantzar.

Lavere prispunkt

Begge Pro-modellene har støtte for 65W hurtiglading via USB-C og amoled-skjermer, og Pro 360 har fått det Samsung kaller en super amoled-skjerm som blant annet skal gi 70 prosent mindre blått lys. Galaxy Book Pro-serien har en 11. generasjons Intel Core-prosessor og Intel Iris X-grafikk.

Galaxy Book Pro skal være lett, tynn og enkel å ta med seg. Foto: Samsung

– I fjor var Norden et pionérmarked, et av få steder vi lanserte PCene våre utenfor Korea. Dette året bredder vi skikkelig på land som får selge Galaxy Book, og vi får et bredere sortiment. I fjor begynte modellene på 14.000 kroner i prispunkt, i år blir det en lansering med både høyende og lavere prisede maskiner som begynner på 7.000 kroner, sier han.

Den rimeligste modeller er Galaxy Book, en 15,6 tommer som prises rundt 7.000 kroner. Den har en i3-prosessor, og Full HD LCD-skjerm. PCen er et halvt kilo tyngre en Pro-modellen i samme størrelse, og batteriet er på 54 Wh.

– I fjor hadde vi en smal distribusjon i Norge, med én stor aktør som solgte våre PCer. Nå bredder vi, og vil også ha telekom-operatørene med. Uten å gå i detalj om hvilke partnere vi har, jobber vi også stadig mer med e-tailerne og har samtaler med alle de store systemintegratorene, sier han.

Galaxy Book er innstegsmodellen i Samsungs portefølje, til en pris like under 7.000 kroner. Foto: Samsung

Sømløst med Samsung

– Som en smarttelefon-tilbyder skal vi gjøre PC-bruken like enkelt som mobilbruken. Vi vet at folk vil ha bedre batteri, og bedre kamera til videomøter. Vi vil ikke ha produkter som blir varme, og som ikke kan kobles til mobilnettet. Og maskinene må være lette og tynne slik at vi kan ta dem med på farten, sier Pantzar.

Det betyr at Galaxy Pro-serien skal fungere sømløst med dine andre Samsung-enheter. Integreringen Link to Windows og Microsoft Your Phone lar brukeren svare på telefonsamtaler, sjekke varsler, få tilgang til bilder, meldinger og bruke opptil fem apper samtidig fra smarttelefonen direkte på PC-skjermen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2021, som ble distribuert 21. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS