Garmin vivosmart

Pressemelding fra Garmin 5. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

vivosmart™ – aktivitetsarmbånd med smartvarsling

Garmin International Inc., et datterselskap av Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), verdensledende GPS-produsent, lanserer vivosmart– et stilig aktivitetsarmbånd med smartvarsling. Hold fokus på helse og nå målene du setter deg, med trådløs tilkobling til smarttelefon. Med vivosmart får du funksjoner som varsler deg om anrop, SMS, e-post med mer. Akkurat som med vivofit og Forerunner 15 leser vivosmart ditt aktivitetsnivå og ”dytter” deg forsiktig mot en mer aktiv livsstil med personlig tilpassede mål. Du får også en påminnelse når det er på tide å bevege seg. Den smarte berøringsskjermen viser klokkeslett, dato, antall skritt, distanse, kalorier, daglige mål og mer.

­- Med aktivitetsfunksjonene, personlige daglige mål og kaloriberegning er vivosmart som å ha en personlig trener på håndleddet, forteller Andrew Silver, Garmin’s  produktsjef for sport i Europa.

- Armbåndet utfordrer og motiverer deg til å være aktiv og endre helsevaner, samtidig er du trådløst tilkoblet mot venner og familie.

Hold deg i aktivitet

Armbåndet er smidig og komfortabelt, vanntett ned til 50 meter og har en batterilevetid på opptil 1 uke før det må lades opp. Båndets overflate er glatt og sitter diskret på håndleddet med en skjult OLED-skjerm som våkner når du berører den. Skjermen aktiveres ved å dobbelttrykke på skjermen eller sveipe over den med fingeren for å se klokkeslett, dato, antall skritt, distanse, kalorier, daglige mål og mer.

Aktivitetsskjermen viser fem ulike felt som fylles etter en times inaktivitet. Når inaktivitetslinjen fylles vibrerer vivosmart og oppmuntrer deg til aktivitet. Linjen nullstilles ved noen minutters gange. I vivosmart finnes også funksjoner for puls- og kadensmåling, dette utnyttes ved å koble på pulsbelte eller en kadenssensor. vivosmart kan også benyttes som fjernkontroll til Garmin VIRB actionkamera.  

Trådløs tilkobling mot smarttelefon

En mer aktiv livsstil – med smartvarsling kan du bestemme selv: korrigere eller fortsette som før. Med en svak vibrasjonsvarsling får du varsel om anrop fra telefonen, SMS, e-post, samtaler, kalenderpåminnelser med mer når armbåndet er tilkoblet med smarttelefon. Ikonet som vises på skjermen viser type varsel, vil du lese mer av meldingen peker og sveiper du fingeren over skjermen. vivosmart leveres også med en klokkealarm som vibrerer når du skal våkne, lydløs slik at andre ikke forstyrres. De trådløse funksjonene i vivosmart kobles ved bruk gjennom Garmin Connect App, og via Bluetooth Low Energy (BLE) på en kompatibel smarttelefon. Garmin Connect viser aktivitetsnivå, hvordan søvnen din har vært osv. Du kan også konkurrere om virtuelle merker for å få ekstra motivasjon og være med i online konkurranser mot andre vivosmart brukere. I app’en kan du også koble deg mot MyFitnessPal.

vivosmart vil bli levert i fem ulike farger, rosa, lilla, blå, svart og grå.

Beregnes leveringsklart på lager i oktober.