NÅ ER GOOGLE-MOBILENE HER

Google Pixel 7 Pro i fargen hazel. Foto: Google

– Endelig kan vi tilby det norske markedet våre Pixel-mobiler, med en ren og ryddig versjon av hele Googles økosystem, sier Nanda Ramachandran.

Publisert

Han er visepresident for Pixel-divisjonen i Google, og hadde tatt turen fra USA til Oslo da de nye Pixel-produktene ble lansert 6. oktober. Mens den globale lanseringen skjedde i New York, var Ramachandran til stede på et arrangement på Høymagasinet ved Akershus festning, i anledning at Google nå legger Norge, Sverige, Danmark og Nederland til på Pixel-kartet.

I første omgang er det de nye mobilmodellene Pixel 7 og Pixel 7 Pro som kommer i handelen, samt Pixel 6a-mobilen som ble lansert i øvrige markeder i sommer, og de helt trådløse øreproppene Pixel Buds Pro og Pixel Buds A.

Google Pixel 6a koster 5.000 kroner (128 GB). Google Pixel 7 koster 7.000/8.000,- (128/256 GB), og Google Pixel 7 Pro koster 9.500/10.500,- (128/256 GB).

Pixel 7 og Pixel 7 Pro koster fra 7.000 og 9.500 kroner. Foto: Google

Superspent Google-sjef

De andre nyhetene som ble lansert globalt, Pixel Tablet og Pixel Watch, er ennå ikke salgsklare.

Pixel Watch kommer ennå ikke i handelen. Foto: Google

– Vi er virkelig glade over å endelig være i Norge, og er superspente fordi det er et betydelig antall Google-fans her. Nå håper vi stadig flere konverterer til våre mobiler, sier Ramachandran til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han viser til at Pixel 6 og 6a er tidenes bestselgende Pixel-mobiler, håper momentumet fortsetter med Pixel 7-modellene.

Elkjøp Norden-sjef Erik G. Sønsterud (f. v.), Telia Norge-sjef Stein-Erik Vellan og Google Pixel-sjef Nanda Ramachandran. Foto: Stian Sønsteng

– Det er en stor penetrasjon av Google i Norden, og en Google-telefon oppleves neppe som noe ukjent for kundene. Når de slår på en Pixel-telefon, vil det meste oppleves som ganske naturlig, med Googles apper og tjenester, og det er et nøkkelargument at det meste er mer ryddig og stilrent i en Pixel-telefon. Hvis du allerede bruker Google, er Pixel mobilen for deg, sier Ramachandran.

Vi møter ham sammen med Elkjøps Norden-sjef Erik G. Sønsterud og Telia Norge-sjef Stein-Erik Vellan. De har nylig vært på scenen under lanseringen, presentert som Googles partnere i forbindelse med at Pixel-produktene nå kommer til Norge.

Viktig for Elkjøp

Fra venstre Stian Hoff (norsk salgssjef mobil), André Omdal (midlertidig norgessjef) og Dag Harald Ness (nordisk innkjøpsdirektør tele) i Elkjøp på Pixel-lanseringen. Foto: Stian Sønsteng

– Samarbeidet med Google er svært viktig for oss, og vi har arbeidet i lang tid for å gjøre lanseringen så spektakulær og minneverdig som mulig. De nye Pixel-mobilene er svært innovative, med mange nye funksjoner, og det er bra for oss å kunne tilby kundene en bredde, sier Sønsterud til bransjebladet.

– Pixel-telefonene passer som hånd i hanske i forhold til den posisjonen Telia har opparbeidet seg, spesielt de siste par årene. Vi har sagt vi er Norges største utfordrer, og står klare med våre 50 butikker og våre merkevarer MyCall, OneCall, Phonero og selvfølgelig Telia, sier Vellan.

Pixel-mobilene kommer i salg 13. oktober, i første omgang hos Elkjøp, Telia og i Google Store på nett. Ramachandran kan ikke si noe om når de også blir tilgjengelig i andre kanaler.

Google Pixel-sjef Nanda Ramachandran. Foto: Stian Sønsteng

– Hvorfor samarbeider Google med nettopp Elkjøp og Telia?

– De er de største på hver sine felt, og åpenbare valg. De har vært en svært støttende samarbeidspartner ved lanseringen, og har rullet ut den røde løperen for oss. Vi kunne ikke vært mer fornøyde, sier Ramachandran.

– Hvordan vil konkurransen være mellom Elkjøp og Telia?

– Som med alt annet i telekom-bransjen er vi partnere, konkurrenter og kunder av hverandre, og vi setter pris på å være partnere med Elkjøp i hele Norden, sier Vellan.

Sønsterud bekrefter at Elkjøp ser det på samme måte.

Ettermarked og service

Journalist Odd Richard Valmot (nærmest) i Teknisk ukeblad fikk svar på hvorfor ikke Pixel kommer til Norge før nå. Foto: Stian Sønsteng

Under presselanseringen får Pixel-sjef Nanda Ramachandran i plenum spørsmål fra Teknisk ukeblad-journalist Odd Richard Valmot om hvorfor det har tatt så lang tid før Pixel-mobilene kommer til Norge.

– For å lansere fysiske produkter, må du ha infrastrukturen på plass. Dette handler om å gi kundene en best mulig opplevelse også når det gjelder brukerstøtte og ettermarked, med reparasjoner og service. Dette har tatt tid, men nå er vi klare i Skandinavia og Nederland, og fremover vil vi ekspandere i enda flere markeder over hele verden, svarer Ramachandran.

Sondre Ronander er kommunikasjonssjef i Google Norge. Foto: Stian Sønsteng

Googles kommunikasjonssjef i Norge, Sondre Ronander, gjør ikke noe forsøk på å skjule entusiasmen over at selskapets mobiltelefoner nå kommer for salg i Norge.

– Vi har sett frem til denne dagen i mange år, og nå er den endelig her, sier han fra scenen.

– Hvert av våre Pixel-produkter er designet for å kunne tilpasses deg, på en måte som ikke kommer i veien, og enkelt hjelper deg fra dag til dag. Alt dette kommer til live med egendesignet hardware, kraftig software og fremskritt i kunstig intelligens, sier Ronander.

Sentralt i de to Pixel 7-modellene er Googles egenutviklede Tensor G2-prosessor, supplert med sikkerhetsbrikken M2 som skal trygge mobilen selv mot sofistikerte angrep. Senere i år vil Pixel 7 og Pixel 7 Pro få VPN fra Google One uten ekstra kostnader. Pixel 7-mobilene leveres med Android 13, og det følger med fem år med oppdateringer.

Sentralt i de to Pixel 7-modellene er Googles egenutviklede Tensor G2-prosessor, supplert med sikkerhetsbrikken M2. Foto: Google

Korte spekk

Pixel 7 Pro er på 6,7 tommer, veier 212 gram, og har et batteri på 5.000 mAh. På baksiden er det tre kamera; 50 MP Octa PD Quad Bayer-vidvinkelkamera med lysstyrke f/1,85, 12 MP ultravidvinkel med lysstyrke f/2.2, og 48 MP Quad Bayer PD-telelinsekamera med 5x optisk zoom og lysstyrke f/3,5. Frontkameraet er på 10,8 MP og lysstyrke f/2,2.

Pixel 7 er på 6,3 tommer, veier 197 gram, har et batteri på 4.355 mAh, og de samme kameraene som 7 Pro minus telelinsen på 48 MP.

Slik viser Google hvordan de kombinerer informasjonen fra de ulike objektivene når man zoomer inn med Pixel. Foto: Google

– Si hei til den beste bildeopplevelsen til nå. Utvid rekkevidden opp til 8x på Pixel 7 med Super Res Zoom og opp til 30x på Pixel 7 Pro med Pixel Pro Zoom, som gir skarpe kvalitetsbilder – selv på avstand. Med Macro Focus kan du bruke Pixel 7 Pro for å komme så nært et motiv som bare tre centimeter unna, heter det i pressemeldingen.

Pixel Buds Pro koster 2.400 kroner. Foto: Google

Pixel 7-mobilene har videoopptak i 10-bits HDR. Funksjonen Cinematic Blur skal gi dybdeuskarphet også på video. En ny Google Foto-funksjon, som kommer først til Pixel 7-modellene, er Photo Unblur, der maskinlæring brukes til å forbedre uskarpe bilder. Denne funksjonen kan også brukes på gamle bilder, som er tatt med andre kamera. Med Magic Eraser kan man fjerne uønskede objekter i bildet, og med Real Tone skal kameraet gjengi riktig hudtone uansett hudfarge.

Propper

Pixel 6a koster 5.000 kroner. Foto: Google

Den rimeligste av de tre mobilene, Pixel 6a, kom i salg i andre marked i sommer.

– Dette er telefonen som handler om å levere kjerneopplevelsen til Pixel, og dette er den første Pixelen i a-serien som har vår egen sensorchip, som gir eksepsjonell ytelse, sier Ronander.

Han sier Pixel ikke bare er en smarttelefon, men et økosystem av produkter.

Pixel 7 og Pixel Watch i tospann. Foto: Google

– Dere er nødt til å vente enda en stund før dere får en Pixel Watch på lanken, har vi noe fantastisk tilbehør til Pixel-telefonene. Først Pixel Buds A og Pixel Buds Pro, som er designet for å komplementere telefonen perfekt. Pixel Buds A-Series parrer med Pixel-telefonen med et enkelt tapp, gir lyd at høy kvalitet, telefonsamtaler og håndfrihjelpsomheten til en utrolig pris. Pixel Buds Pro er våre premium øreplugger. De inkluderer en skreddersydd sekskjernes chip, som kjører Google-utviklede algoritmer nøyaktig tilpasset av våre egne lydingeniører. Buds Pro har også aktiv støydemping, sier Ronander fra scenen.

Prisen for de to modellene er henholdsvis 1.200 og 2.400 kroner.

Google lanserer også egne deksler til mobilene, til 350 kroner.

– De er laget av 100 prosent resirkulert aluminium, og innpakningen er også 100 prosent resirkulerbar, sier Ronander.

Pixel Tablet på en magnetisk fot med innebygd høyttaler. Foto: Google
Powered by Labrador CMS