Ragnar Eknes, salgssjef hos Gram i Norge, viser fram en ny ovn med trykkfølsom dør og større ovnsrom. Foto: Marte Ottemo

GRAM MED DIGERT OVNSROM

Danskene fokuserer på ovner og baking på IFA, og tester sin nyeste modell på et institutt i Tyskland for best bakeresultat.

Publisert

Ragnar Eknes i danske Gram viser tre nye innbyggingsprodukter på IFA, i utstillingen hos de polske eierne i Amica.

– Det største fokuset vårt er på ovnssiden, hvor vi kommer med enda større ovnsrom på hele 77 liter. I tillegg har vi fått en trykksensor i dørhåndtaket, sli, at når du kommer med et fullt bakebrett som skal inn i ovnen, trykker du bare lett på dørhåndtaket, og døren går opp av seg selv, sier Eknes til fagbladet Elektronikkbransjen.

De nye ovnene kommer i tre ulike design; sort, stål og hvitt.

Det skal garantere for bakeresultatet i ovnene våre, vi tar baking på alvor

– Det gjenstår å se om alle fargene kommer til Norge, det er opp til kjedene som tar dem inn. Men vi ser at trenden går mer mot sort, som tar over etter stål-designet, sier han.

Hovednyheten er likevel det ekstra store ovnsrommet.

– Vi oppgraderer ovnen fullstendig, og kommer med et helt nytt ovnsrom på 77 liter. Det gjør også stekebrettene veldig store og dype, helt ned til 6,5 centimeter, sier Eknes.

Den nye ovnen skal også tilfredsstille bakeentusiastene der ute.

– Pro Bakery er et bakesystem vi har jobbet veldig mye med. Ovnen har fått ny vifte, nye elementer og en elektronisk termostat. Det er en helt annen lufting i bakveggen som gir en jevnere fordeling av varmluft i ovnen, og alt dette testes nå på et institutt i Tyskland for å få en bake-sertifisering. Det skal garantere for bakeresultatet i ovnene våre, vi tar baking på alvor, sier han.

Gram og Amica har også oppgradert dampmulighetene i den nye ovnet.

– Som tidligere har man muligheten til å kombinere ovnen med en dampfunksjon. Tidligere var dette en tilleggsfunksjon, men nå kan du kjøre den som ren dampovn. Vi har lagt inn en egen dyse bak, slik at du kan velge mellom 100 prosent damp, bare vanlig ovn uten damp eller en kombinasjon, sier Eknes.

Powered by Labrador CMS