Grams FreshZone skal bidra til at ferskvarene holder seg ferske og at det skaper mindre matsvinn. Foto: Gram
Grams FreshZone skal bidra til at ferskvarene holder seg ferske og at det skaper mindre matsvinn. Foto: Gram

SONE FOR MINDRE MATSVINN

– Vi har utviklet funksjoner som sørger for at matvarer holder seg ferske over lengre tid, sier Jacob Ingerslev, produktsjef i Gram.

Publisert

I en pressemelding viser han til at det er mange grunner til at folk kaster mat.

– Det kan være at holdbarhetsdatoen er utløpt, eller at vi oppbevarer maten feil. Kjøleskapet kan bli nøkkelen til mindre matsvinn, sier Ingerslev.

Ved hjelp av smart teknologi har Grams produktutviklere ifølge pressemeldingen laget et eget område med lav temperatur i kjøleskapet, der man kan oppbevare ferskvarer som fisk, kjøtt, meieriprodukter og grønnsaker. På den måten skal levetiden forlenges og næringsinnholdet ivaretas.

Gram KS6456-90FX har energiklasse A++ og 375 liter kapasitet. Elektronisk temperaturstyring. Softclose-funksjon i døren, som er vendbar. Led-belysning. Pris: 8.200,- Foto: Gram.
Gram KS6456-90FX har energiklasse A++ og 375 liter kapasitet. Elektronisk temperaturstyring. Softclose-funksjon i døren, som er vendbar. Led-belysning. Pris: 8.200,- Foto: Gram.

– Vi håper at vårt kjøleskap med FreshZone bidrar til at ferskvarene holder seg ferske og at det skaper mindre svinn i folks hverdag. Vi vil gi forbrukerne en mulighet til å utnytte dagligvarene på best mulig måte og få så mye mat ut av dem som mulig, slik at vi sammen kan redusere matsvinnet, sier Ingerslev i pressemeldingen.

Bra for lommeboka

Det vises til tall fra Matvett.no, som viser at nordmenn kaster 355.000 tonn mat i året.

– Det er synd for både lommeboka og miljøet. Grønnsaker blir fort slappe og bløte, til tross for at du kjøpte de for et par dager siden. Salathoder med brune kanter og tomater med små støt kastes gjerne rett i søpla og du drar i butikken for å kjøpe ny mat. Dette er en ond sirkel vi må komme oss ut av, heter det i pressemeldingen fra Gram.

Alle kan være med på å gjøre en innsats for miljøet og egen privatøkonomi

Hvitevareprodusenten sier de vil gjøre noe med dette, slik at ferskvarene skal holde seg friske over lengre tid i kjøleskapet, og at matsvinnet reduseres som en naturlig følge av dette.

– Det er nettopp i hjemmet at slaget mot matsvinnet utspiller seg. Undersøkelser viser at mye av den maten vi kaster, er helt spiselig. Alle kan være med på å gjøre en innsats for miljøet og egen privatøkonomi, heter det i pressemeldingen.

 

Berøringsskjerm

Flere av Grams produkter kommer med berøringsskjerm og elektronisk styring, som gjør at man slipper å åpne og lukke kjøleskapet for å se panelet.

– Dette gjør at du bruker du mindre energi. Rominndelingen og fleksibiliteten til kjøleskapene skaper også gode forhold for ferskvarene i hver seksjon, mens det energivennlige led-lyset sørger for god oversikt, heter det i pressemeldingen.

Her deler Gram følgende miljøråd:

  • Planlegg og kjøp kun mat du trenger.
  • Spis kortreist mat.
  • Bruk rester og sett opp en restedag på kalenderen. Følg med på holdbarhetsdatoene.
  • Oppbevar matvarene i riktig temperatur, slik at den ikke råtner.
  • Sett resten av middagen raskt inn i kjøleskapet slik at du kan spise resten dagen etter. Alternativt kan du putte maten i fryseren.
Powered by Labrador CMS