Ny Komplett-sjef, Jaan Ivar Semlitch, var i november foredragsholder på Stiftelsen Elektronikkbransjens arrangement i forbindelse med kåringen av årets produkter. Foto: Tore Skaar

SEMLITSCH NY KOMPLETT-SJEF

Ny Komplett-sjef, Jaan Ivar Semlitch, var i november foredragsholder på Stiftelsen Elektronikkbransjens arrangement i forbindelse med kåringen av årets produkter. Foto: Tore Skaar

Jaan Ivar Semlitsch er ny konsernsjef i Komplett ASA. – Komplett har en helt unik posisjon som Nordens største e-handelsaktør, uansett bransje.

Publisert Sist oppdatert

Det sier den nye konsernsjefen i en pressemelding som gikk ut 9. februar, dagen før han tiltrådte stillingen. Jaan Ivar Semlitsch, som blant annet har vært toppsjef i Elkjøp og Orkla, mener Komplett-konsernet har store muligheter foran seg.

– Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med selskapet og mine nye kollegaer i den neste fasen for selskapet, sier Semlitsch.

Han tar over sjefsstolen etter Lars Olav Olaussen, som har ledet Komplett siden 2018. Olaussen går samtidig over i en rolle som rådgiver for styret og selskapet.

Stor takk

– Under Lars’ ledelse har Komplett befestet sin posisjon som Nordens ledende netthandelsselskap innen elektronikk- og IT-produkter. Konsernet er styrket gjennom både børsnotering og strategisk viktige oppkjøp, og har gjennomført en emisjon og refinansiering. Lars har ledet dette arbeidet, som har gjort at Komplett nå har en bransjeledende kostnadsposisjon og betydelig potensial for lønnsom vekst. Han fortjener en stor takk, sier styreleder Jo Lunder i pressemeldingen.

Semlitsch er en erfaren toppleder med lang bransjeerfaring

Her uttaler han at Komplett går over i en ny fase, der de skal videreutvikle organisasjonen og bygge videre på markedsposisjonen sin i Norge og Sverige.

– Da er det også naturlig å hente inn en ny leder. Jaan Ivar Semlitsch er en erfaren toppleder med lang bransjeerfaring, og han får en viktig rolle i arbeidet med å realisere Kompletts ambisjoner fremover, sier Lunder i pressemeldingen.

Kjempegøy

Lars Olav Olaussen uttaler at tiden i Komplett kan oppsummeres ganske enkelt:

Lars Olav Olaussen gikk 10. februar av som toppsjef i Komplett, og over i en rolle som rådgiver for styret og selskapet. Foto: Komplett
Lars Olav Olaussen gikk 10. februar av som toppsjef i Komplett, og over i en rolle som rådgiver for styret og selskapet. Foto: Komplett

– Det har vært kjempegøy. Jeg vil takke både kolleger og styret for veldig godt samarbeid og gode diskusjoner. Vi er enige om strategi og retning for Komplett. Jeg ønsker selskapet all mulig lykke til videre, sier Olaussen i pressemeldingen.

Jaan Ivar Semlitsch var konsernsjef i Orkla ASA fra august 2019 til april 2022, og har siden drevet sin egen konsulentvirksomhet, Scilla AS. Før Semlitsch begynte i Orkla, var han konsernsjef i Elkjøp Nordic, der han begynte i 2013. I denne perioden var han også administrerende direktør i Dixons Carphone International, og ledet all virksomhet utenfor Storbritannia. Semlitsch har også lang erfaring fra dagligvarehandel og forbruksvarer, som administrerende direktør i REMA Industrier, og også fra ulike selskaper i Skandinavia og Storbritannia gjennom sine seks år som konsulent hos McKinsey & Company.

Powered by Labrador CMS