Fra et av de tidligere Gulltasten-arrangementene. Foto: Inside Telecom

GULLTASTEN ER TILBAKE

På Gulltasten skal selskaper og produkter i ni kategorier kåres som mobilbransjens vinnere i 2018. Arrangør er nettstedet Inside Telecom.

Publisert

Gulltasten 2018 arrangeres onsdag 21. november i DNB-bygget i Barcode i Bjørvika i Oslo. Tidligere på dagen går Høstkonferansen av stabelen samme sted. Her er det lagt opp til et faglig program som dekker mobil, fiber/bredbånd, sikkerhet, 5G og reguleringer i bransjen, med flere toppsjefer og samferdselsminister Jon Georg Dale blant deltakerne på scenen.

Mobilbransjens kåring Gulltasten ble arrangert fra 2008 til 2014, før navnet ble endret til Tek-awards. Da VG kjøpte Tek.no av Teknisk Ukeblad Media AS, ble det i fjor arrangert i en mer nedtonet form. Nå sier salgssjef Claes Halvorsen i Teknisk Ukeblad Media AS til Inside Telecom, som de også eier, at de nå vender tilbake til røttene og navnet Gulltasten. 

Trenger anerkjennelse

– Det var ingen tvil om hva vi skulle kalle det da vi besluttet å klinke til på nytt, sier Halvorsen til Inside Telecom.

Det var ingen tvil om hva vi skulle kalle det da vi besluttet å klinke til på nytt

På spørsmål fra Inside Telecom om hvorfor de blåser liv i Gulltasten på ny, svarer han:

Salgssjef Claes Halvorsen i Teknisk Ukeblad Media AS. Foto: Inside Telecom.

– Det var bransjen selv som forlangte det. I fjor høst gikk vi for en mer nedtonet form, men da ble det protestert. Bransjen trenger nemlig anerkjennelse, og en fin måte å gi den det på er ved å bruke grundige jurymøter til å avgjøre hvem som har vært aller best på sitt område i året som har gått.

Totalt er 53 selskaper og produkter nominert i ni priskategorier. På Gulltasten skal Inside Telecom, med hjelp jurymedlemmer fra mange steder i bransjen, blinke ut produktene og selskapene som briljerer i Tele-Norge, heter det i artikkelen på Inside Telecom. Vi skylder å fortelle at undertegnede artikkelforfatter har sittet i fire av juryene.

– Alle prisene med unntak av én kåres av en fagjury. Juryens sammensetting varierer fra pris til pris, men består alltid av bransjejournalister og personer med nær tilknytning til den norske telebransjen, skriver Inside Telecom.

GULLTASTEN 2018Her er de nominerte: 

Årets privatforhandlerTelenor MosseportenTelenor HorisontTelenor Oslo CityElkjøp LørenskogTelia Horisont, Åsane 

Årets bedriftsforhandlerTelering TromsøTechstep Norge ASTelia RyenTelering Bedrift 3D Ski 

Årets mobil (fagjury)Apple Iphone XS MaxSamsung Galaxy Note 9Huawei Mate 20 ProSony XZ3 

Årets mobil (folkets valg)Apple Iphone XS MaxHuawei Mate 20 ProHTC U12+LG G7 ThinqNokia 8 SiroccoOneplus 6Samsung Galaxy Note 9Samsung Galaxy S9Samsung Galaxy S9+Sony Xperia XZ2 PremiumSony Xperia XZ3 

Årets beste mobilkjøpHonor 10 OnePlus 6 One Plus 6Motorola Moto G6 PlusSamsung Galaxy A7Huawei P 20 Lite 

Årets lydproduktSony WH-1000XM3Bose QC 35 IIBose SleepbudsNuraphone G2B&O BeoPlay E8Jabra Elite Activ 65TJBL Charge 4 

Årets helse- og treningsproduktApple Watch 44 mmSamsung Watch 46 mm LTEGarmin Fenix 5 PlusPolar Vantage VFitbit Charge 3Playfinity Ball 

Årets mobilselskapChili mobilTelenorTeliaIceOne Call 

Årets bredbåndstilbyderEidsivaTelenorAltiboxNTEHomenetGet

Powered by Labrador CMS