– Nå vil Power ha noen av de beste betingelsene i detaljhandelen, sier administrerende direktør Anders Nilsen i Power Norge. Foto: Power

NYE LØNNSAVTALER I POWER

Power-ansatte i butikker med tariffavtale vil motta bonus, og ansatte i butikker med grunnlønn og bonus, vil nå få tillegg for ubekvem arbeidstid.

Publisert Sist oppdatert

Dette kommer frem i en pressemelding fra Power, som den 3. november informerte sine butikkansatte om endringer i kjedens lønnsavtaler.

I august fikk både Elkjøp og Power kritikk for sine lønns- og bonusordninger. Den 4. oktober kom pressemeldingen fra Elkjøp om at de gir alle sine ansatte like lønns- og bonusordninger, og nøyaktig én måned senere kommer en tilsvarende pressemelding fra Power.

Vår jobb er å sikre at alle våre 2000 ansatte er fornøyde

– Vår hovedprioritet har alltid vært, og kommer alltid til å være, Powers ansatte. De er bedriftens viktigste ressurs og årsaken til den suksessen vi opplever. Derfor har vi alltid hatt fokus på gode lønns- og arbeidsforhold hos oss. Gode betingelser er en klar forutsetning for å beholde og rekruttere de beste folkene i bransjen, sier administrerende direktør Anders Nilsen i pressemeldingen.

To modeller

Her vises det til at Power-butikkene til nå har hatt to alternative lønnsmodeller: tarifflønn og lønn med bonusavtale.

– Vi har hatt to ulike modeller fordi vi alltid har ment at valgfrihet er viktig for våre ansatte, sier Nilsen, og det vises til at lønnsendringene er et resultat av en lengre, intern prosess i selskapet.

– Vi er et stolt selskap med høyt engasjement! Vår jobb er å sikre at alle våre 2000 ansatte er fornøyde. Derfor har vi alltid pulsen på hva kollegaene våre tenker om, og ønsker for, arbeidsplassen sin. Selv om vi oppfatter at både organisasjonsfriheten og lønnsfriheten står sterkt hos oss, ønsker vi ikke at de diskusjonene vi har sett i media i det siste skal skape uro eller usikkerhet blant våre ansatte. På grunnlag av dette har vi konkludert med at det fra 1. desember 2021 innføres endringer i våre lønnsavtaler, sier Nilsen i pressemeldingen.

I toppsjiktet

Endringene innebærer som nevnt at ansatte i butikker med tariffavtale vil motta bonus, og ansatte i butikker med grunnlønn og bonus, vil nå få tillegg for ubekvem arbeidstid (UB-tillegg).

– Det er viktig for meg å presisere at alle våre ansatte allerede har en fastlønn som er høyere enn normal tariff. Når vi nå på toppen av dette legger på UB-tillegget for ikke-organiserte butikker og bonus for våre organiserte butikker, vil Power fortsette å lønne helt i toppsjiktet i detaljhandelen, og det er vi stolte av, sier Power-sjef Anders Nilsen i pressemeldingen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2021, som ble distribuert 23. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS