Marcus Carlsson i Yamaha Music Europe med MusicCast Bar 400, som kom i vår. Denne kan koples til en trådløs dypbasshøyttaler og/eller trådløse bakhøyttalere. Pris: 6.000,- Foto: Stian Sønsteng

YAMAHA MED AUDIO OG INSTRUMENTER

Yamahas musikkinstrumenter hadde fått enda større plass på årets IFA enn i fjor. Innen audio var to lydplanker og et mikroanlegg produktnyhetene.

Publisert

For andre år på rad viser Yamaha på IFA-messen ikke bare sine lydprodukter, men også musikkinstrumenter.

– Vi benytter anledningen til å vise publikum at vi produserer mer enn forsterkere og høyttalere, og gir dem muligheten til å prøve musikkinstrumentene våre. I fjor var dette en suksess, så i år har vi utvidet dette utstillingsarealet, sier Marcus Carlsson i Yamaha Music Europe.

– Er dette gjort for de vanlige besøkende, eller tar dere også hit kunder fra musikkbransjen?

– Vi har ned noen musikkunder fra Norden, og håper dette vil vokse, sier Carlsson til fagbladet Elektronikkbransjen når vi møter ham i Berlin den første uken i september.

I 2016 viste Yamaha for første gang på IFA sitt selvspillende flygel, koplet til MusicCast-systemet. I 2019 viser de også en kontrabass og et trommesett, som begge spiller selv.

– Vi har lykkes i å overføre teknologien, så nå har vi en trio her med selvspillende instrumenter, sier Carlsson.

– Er det noen som kjøper en selvspillende kontrabass?

– Dette er vel mest gjort for å vise hvor langt fremme vi ligger med lyd og nye teknologier, sier Carlsson.

MusicCast på rett vei

På IFA viste Yamaha selvspillende kontrabass og trommesett, samt det selvspillende klaveret vi har sett tidligere. Foto: Stian Sønsteng.

– For å gå over til audiodelen til Yamaha; her er MusicCast fortsatt gjennomgangsmelodien?

– Vi håper at flere nordboere skal oppdage det fantastiske med å bruke vårt system til å lytte til musikk der man vil, i et komplett og fleksibelt strømmesystem, med en bred portefølje man kan velge blant.

– I hvilken grad har dere lykkes med MusicCast?

– Vi tar hele tiden nye steg, men hadde ønsket det ville gå litt fortere. Det kommer stadig nye modeller, så vi føler vi er på rett vei.

For andre gang viste Yamaha på IFA også sine musikkinstrumenter, og det på et enda større område enn fjorårets IFA-messe. Foto: Stian Sønsteng.

– Hva er den største utfordringen?

– Konkurransen fra dem som allerede har etablert seg som markedsleder.

– Hva er hovedfordelene med MusicCast sammenlignet med konkurrentene?

– Styrken vår er sortimentets bredde, med alt fra små strømmehøyttalere til avanserte hjemmekino-reveivere. Totalt har vi 80 strømme-modeller, og dette er ingen er i nærheten av. Vi ønsker ikke at kunden skal tvinges til å lytte til en liten høyttaler, men skal kunne strømme til alle typer produkter, sier Carlsson.

Totalt har vi 80 strømme-modeller, og dette er ingen er i nærheten av

– Hva gjør en typisk MusicCast-kunde?

– Det starter kanskje med en lydplanke, og når kunden oppdager at dette er veldig bra, kjøpes det kanskje til en høyttaler til kjøkkenet. Siden en vinylspiller, slik at den gamle LP-samlingen kan nytes i hele hjemmet, sier Carlsson.

– Dette kan andre også gjøre?

– Jo, men vi setter heller ingen begrensninger på kvaliteten, og kan kjøre rene studiomastere i systemet, der man hos andre må klare seg med MP3- eller CD-kvalitet.

– Er dette det viktigste salgsargumentet?

– Ett av dem. De som setter pris på god lydkvalitet, er Yamaha-kunder.

– Dette er et proprietært system?

– Jo, men vi har løsninger for tilkoplinger av annet utstyr, både inn i og ut av MusicCast, sier Carlsson.

Lydplanken Yamaha YAS-109 har innebygde basselementer. Pris: 3.300,- Foto: Yamaha.

Lydplanker og mikroanlegg

Lydplanken Yamaha YAS-209 kommer med trådløs dypbasshøyttaler. Pris: 4.300,- Foto: Yamaha.

Når det gjelder nye produkter, viser Yamaha to lydplanker; YAS-109 og -209, til 3.300 og 4.300 kroner.

– Disse har fått stemmestyring fra Alexa, man kan strømme musikk til dem, de har innebygd Spotify Connect, og Tidal kommer snart. Den minste har innebygde basselement, mens 209 har en ekstern og trådløs dypbasshøyttaler.

MCRB370D er et mikroanlegg i PianoCraft-serien.

– Vi har også 270D, og er veldig glade for at dab-mottaker nå er innebygd, samt blåtann for trådløs strømming. Her ser vi for oss at kundene er dem som ønsker seg bedre lyd i stua eller på hytta, man kan også kople til en dypbasshøyttaler, og prisen er 3.700 kroner.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Verken lydplankene eller mikroanlegget har MusicCast, men det er mulig å kjøpe en adapter til 1.200 kroner for dette.

Powered by Labrador CMS