HTCs nye flaggskip heter U11, og lar seg styre ved å klemme på den. Foto: HTC

KLEM PÅ HTC

Mobilprodusenten går nye veier og tester ut ny teknologi i HTC U11. Klemme-styring er en av nyvinningene i det nye flaggskipet.

Publisert

HTC lanserer sitt nyeste flaggskip, HTC U11, og blant nyvinningene er en Edge Sense, en funksjon som lar deg styre mobilen ved å klemme rundt kantene på den.

For eksempel starter du kameraet med en klem, og tar et bilde ved å klemme en gang til. For å skifte fra front- til baksidekameraet og omvend, klemmer du lenge.

Friskt pust på markedet– Med få unntak har utviklingen for smarttelefoner vært forutsigbar de siste årene; større skjerm, bedre kamera, raskere prosessor og så videre. Med HTC U11 åpner vi for en ny dimensjon, som fundamentalt kan endre hvordan du bruker din smarttelefon. U11 lytter, den føler og den lærer av deg, helt av seg selv. Den er i tillegg ledende på andre områder: skjerm, kameraer, lyd, ytelse og design, sier Lars Toft, daglig leder i HTC Norden.

I andre apper vil funksjonen gjøre andre ting, så dette er kontekstuell løsning, ikke bare en ny form for knapp. For eksempel ta fram boardin-kortet eller skru på lommelyktfunksjonen, uten at du trenger å åpne mobilen.

Norden-sjef i HTC, Lars Toft, viser fram selskapets nye U11. Foto: Marte Ottemo.

– Når vi slipper telefonen i starten av juni vil Edge Sense i hovedsak fungere med HTCs egne funksjoner, men vi kommer med en løsning i juli hvor du kan sette opp klemmefunksjonen på alle mulige slags apper, sier Bartosz Zuk, produktsjef i HTC, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Du kan også selv stille inn følsomheten i funksjonen, slik at du ikke fyrer av kameraet hver gang du løfter mobilen fra bordet.

Toppscore for kameraet– Kameraet i U11 er også det beste mobilkameraet noen sinne, skryter Toft.

Han får støtte av anerkjente DxOMark, en uavhengig tester av bilde- og videokvalitet på kamera og mobiltelefoner.

I deres siste test får U11 en score på 90, og er dermed det høyest rangerte mobilkameraet som DxOMark noen sinne har testet. I en pressemelding trekker selskapet fram at bildene har veldig lite støy og en rask autofokus, noe som gjør at de slår tidligere mobilkameratopp Google Pixel.

Blenderen på hovedkameraet er f/1,7; det mest lyssterke objektivet på markedet sammen med Samsungs S7- og S8-modeller. Hovedkameraet har optisk bildestabilisering, 12 megapiksler oppløsning og pikselstørrelse på 1,4µm. Det skal også ha rask autofokus, og kan filme i 4K.

Frontkameraet har f/2,0 i lysstyrke, 16Mp oppløsning og vidvinkel på 150 grader

U11 er også ifølge HTC selv første smarttelefon som har både Google Assistant og Amazon Alexa integrert, for enklere stemmestyring.

Her kan du se hvordan klemmefunksjonen fungerer i praksis.

HTC U11 har to BoomSound Hi-Fi Edition-høyttalere, med enda større effekt og dekker et større dynamisk område enn tidligere. Selskapet skryter også av å ha utviklet de svært avanserte øreplugger i HTC USonic. De har nå innebygget aktivt støyreduksjon, samt sonarteknologi som analyserer øret ditt og skal gi en tilpasset lydprofil i løpet av to sekunder.

Mye i eskenHTC har også lagt til litt ekstra i pakken om du kjøper U11. Med på kjøpet får du en hurtiglader med Quick Charge 3.0, et klarplastdeksel som tar vare på mobilen, støykansellerende ørepropper og en overgang fra USB-C til minijack.

HTC U11 har en design med for- og bakside bestående av flere lag med 3D-kurvet glass, som bryter lyset og skaper fargeeffekter som endrer seg etter hvordan du holder telefonen. Fordi den er vannavvisende i henhold til IP67-klassifiseringen, kan du bruke den i all slags vær. Hvis du skulle miste den ved et uhell, er den 5,5-tommer store skjermen beskyttet av Corning Gorilla Glass 5.

Under dekselet finner du en Qualcomm Snapdragon 835, 64-bit octa-core på opptil 2,45 GHz, 4 GB systemminne, 64 GB lagringsplass og plass til microSD-kort på opptil 2 TB.

U11 kjører Android 7.1.1 med HTC Sense og Edge Sense, og kommer i fire farger; sort, sølv, blå og rød.

– Det er sølv som er signaturfargen, og kommer på det nordiske markedet sammen med sort. Det er ikke klart om vi tar inn de andre to fargene, men de er tilgjengelig på nett. Prisen vil ligge rundt 7.200 kroner, sier Toft.

U11 kommer først i en utgave med ett sim-kort, men Toft lover at en dobbelt-sim-løsning vil være tilgjengelig etter hvert.

Powered by Labrador CMS