Nordisk salgssjef Sebastian Selfelt (t. v.) og norsk PR-sjef Anders Bigseth i Huawei med MateBook X Pro, MediaPad M5 og P20 Pro. Foto: Stian Sønsteng

HUAWEI VIL LEVERE FULL PAKKE

– Vi er den eneste leverandøren som har mobil, nettbrett og PC i kombinasjonen Windows og Android. Her er det en stor mulighet for oss.

Publisert

Det sier Sebastian Selfelt, nordisk salgssjef i Huawei. Han er på besøk i Oslo for å presentere MediaPad M5 og MateBook X Pro.

– Dette er nettbrett og bærbar PC av ypperste klasse, og de passer som hånd i hanske sammen med vår smarttelefon P20 Pro, ikke minst når det gjelder å få dem til å spille sammen, sier Selfelt.

Huawei ønsker altså å gjøre det samme som Apple allerede har gjort noen år, der datamaskin, nettbrett og smarttelefon snakker sammen og synkroniserer innhold på tvers av enhetene. Det kinesiske selskapet ønsker å ta posisjonen som et alternativ til Apple på operativsystemene Windows og Android.

Huawei P20 Pro har fått gode tester for sine kamera. Foto: Huawei.

MediaPad M5 er allerede tilgjengelig i Norge i 10,8 tommer, og koster 4.500 kroner med 64GB minne i ren wifi-versjon. MateBook X Pro kommer i juli, med ulike konfigurasjoner fra 15.000 til 19.000 kroner. Smarttelefonen P20 Pro koster 8.500 kroner med 128GB minne.

– Man kan dele innhold via Huawei Share, der blåtann brukes for å finne produktene mens wifi brukes til overføringen. I Android ligger dette i programvaren, på PCen bruker man et eget program.

Samme USB-C-lader fungerer til de tre enhetene, og hvis man bruker laderen på 65W som følger med MateBook X Pro hurtiglades nettbrettet og mobilen, sier Selfelt.

MediaPad M5 er ute i 10,8-tommers størrelse i 16:10-format, skjermen har 2K-oppløsning og 2,5D-glass. Prosessoren er en Kirin 960s, og nettbrettet kommer i to versjoner; ren wifi og med LTE. Foto: Huawei.

Med Huawei-ID kan man også laste innhold opp til selskapets skytjeneste, og dele innhold derfra.

Selfelt sier man første kvartal hadde en økning i salget av nettbrett.

– Vi ser en trend der folk kjøper dyrere modeller, og beholder dem lenger. I Finland er vi størst på nettbrett, der er vi ennå ikke i Norge og Sverige. Siden 2012 har vi økt leveringen av nettbrett globalt med 80 prosent, hvis vi tar med prognosen for 2018, så dette er et viktig satsingsområde for oss. Produktene er tilgjengelige, og vi vokser i alle marked, sier Selfelt.

Premium nettbrett

Huawei MediaPad M5 finnes både med 8,4- og 10,8-tommers skjerm, men det er trolig kun sistnevnte som kommer til Norden, og det er denne vi omtaler her. Skjermen har 2K-oppløsning og 2,5D-glass.

MediaPad M5 med 10,8-tommers skjerm er allerede i handelen. Foto: Huawei.

– MediaPad M5 er et viktig steg for oss, der vi tilbyr et premiumprodukt med god ytelse, takket være vår egenutviklede Kirin 960s-prosessor med litt høyere klokkefrekvens. Baksiden i et helt metallstykke, antennen sitter i kantene, og den kommer i to versjoner; ren wifi og med LTE. Hovedbruksområdene for nettbrett er filmstrømming og internett, og dette har vært vårt fokus, sier Selfelt.

LCD-skjermen er i 16:10-format, og den støtter ikke HDR. Derimot har den funksjonene ClearView og EyeComfort, som tilpasser lyset, fjerner det blå, og skal gjøre det mer behagelig å bruke den på kvelden.

I en maskin på størrelse med en 13 tommer er det plass til en 14 tommers berøringsskjerm

Harman Kardon har vært med å utvikle lyden, og det sitter to høyttalere på hver langside.

– På samme måte som sensorer registrerer hvordan bildet vises, tilpasses høyttalerne slik at man får stereolyd uansett hvilken retning man holder nettbrettet, sier Selfelt.

MediaPad M5 kjører på Android 8 Oreo, og har Huaweis eget grensesnitt EMUI 8. For en tusenlapp kan man kjøpe til et nordisk tastatur med pekeplate. Knappen for fingeravtrykk på nettbrettet kan brukes til å sveipe opp og ned, for eksempel på et nettsted, og WPS Office følger med. Kameraene er på 13 og 8MP, og den medfølgende USB-C-laderen (2 ampere/9 volt) fyller 5,1 amperetimer-batteriet fra null til hundre på tre timer.

10,8-tommeren kommer også i en Pro-versjon med penn, men det er ennå ikke planer om å lansere denne i Norge.

Huawei MateBook X Pro kommer i handelen i juli. Foto: Huawei.

MateBook X Pro i juli

Den bærbare datamaskinen MateBook X Pro kommer i handelen i juli, og etterfølger MateBook X. Den kommer i tre konfigurasjoner, med åttende generasjon Intel Core i7/i5-prosessorer.

– Det mest slående er at skjermkantene i prinsippet er borte; i en maskin på størrelse med en 13 tommer er det plass til en 14 tommers berøringsskjerm med gorilla-glass. Lysstyrken er økt fra 390 til 450 nits, skjermen har 3K-oppløsning, og drives av det dedikerte grafikkortet Nvidia GeForce MX150 2GB.

Kameraet er gjemt i tastaturet, siden det ikke er plass i skjermen. Da slipper man dessuten å tape over kameraet, slik enkelte gjør, sier Selfelt.

På MateBook X Pro er kameraet gjemt under tasten i midten på øverste rad. Lyden har Dolby Atmos-sertifisering. Foto: Huawei.

Lyden har Dolby Atmos-sertifisering, med fire høyttalere. Av innganger er det USB-C, Thunderbolt, og USB. En splitter til HDMI, VGA, USB og USB-C følger med. Fingeravtrykkleseren som ligger i hovedbryteren kjenner igjen brukeren, og starter maskinen med ett trykk.

Powered by Labrador CMS