HVEM EIER KUNDEN?

Advokat Kyrre Kielland (f. v.) og Margrethe Hemstad (Bing Ræder), Per-Johan Brekke (BSH) og Bård Fredagsvik (Elkjøp) hadde fokus på kundens eierskap fra ulike sider. Foto: Jan Røsholm

Et stadig tilbakevendende spørsmål er hvem som eier kunden. Dette var blant temaene på årets Hvitevaredager, med Elkjøp og BSH på scenen.

Publisert

Årets hvitevarerdager samlet 125 teknikere og leverandørrepresentanter. Blant temaene på samlingen var hvem som eier kunden; er forbrukeren kjedekunde eller leverandørkunde? Og ikke minst, hvor havner serviceverkstedet i dette spørsmålet?

Elkjøp og BSH var invitert til å dele sine tanker, representert av Bård Fredagsvik og Per-Johan Brekke, mens advokat Kyrre Kielland og advokatfullmektig Margrethe Hemstad i Bing Ræder Advokatfirma avklarte det juridiske rundt teamet. Dette tema skapte engasjement i salen.

Hvitevaredagene samlet over 120 teknikere fra hele landet i midten av november. Foto: Jan Røsholm
Pål Haugen fra OmBrukt fokuserte på reparasjonsgaranti. Foto: Jan Røsholm
Mari T. Avalos (f. v.), Jan Erik Olsen og Inger Anita Bakkejord fra Orkla viste frem nyheter og delte ut vareprøver på vaskekjemikaler. Foto: Jan Røsholm
Bjarne Skurtveit (f. v.), Hans Bjørn Tangen og Svein Ove Hebnes trener på hjerte-lunge redning. Foto: Jan Røsholm
Fra Miele stilte Stein Arild Sundland (f. v.), Tom Bjørnerud og Jo Inge Wangen. Foto: Jan Røsholm
Edwin Regul (t. v.) og Ole Storkaas i Whirlpool. Foto: Jan Røsholm
Trond Sildnes (f. v.), Kai Arne Østby, Kai Hansen og Per Endsjø i Grundig. Foto: Jan Røsholm
Ask Wintersborg Govertsen og Kjell Kirkelund trener på hjertekompresjon. Foto: Jan Røsholm
Saba Ghani fra BSH lagde og serverte småretter til deltagerne. Foto: Jan Røsholm

 

Lovpålagt FSE-kurs

Hvitevaredagene ble arrangert den andre helgen i november på Hellerudsletta nord for Oslo. Hvitevaredagene strekker seg over to halve dager, og det lovpålagte kurset sto på programmet dag to.

Alle hvitevareteknikere må ha et årlig lovpålagt kurs, et såkalt FSE-kurs. Dette består av et sikkerhetskurs og førstehjelpskurs, begge på to timer. Førstehjelpskurset består av praktisk trening blant annet på hjerte- og lungeredning.

 

Leverandørmesse og kurs

Under hvitevaredagene viste åtte leverandører nye produkter, og det var etablert en liten messe i konferansesalen. Et gjennomgående tema i år var oppkoblede hvitevarer. Teknikerne benyttet pauser og andre ledige øyeblikk til å besøke de ulike utsilingene, og fikk dermed kompetansepåfyll.

Et annet fast innslag er et innlegg fra Orkla. De presenterer sine nyheter innen vaskemidler og kjemikaler, som er en viktig ingrediens for oppvask og vask.

Dato for neste års hvitevaredager er allerede satt, det blir 8. og 9. november 2024 på samme sted som i år.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2023, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS