FULL FOKUS PÅ KJØL

Tyske Liebherr satser på friskere grønnsaker og smartere oppbevaring for nordmenns vinsamling.

Publisert Sist oppdatert

For Liebherr handler det i hovedsak om friske ingredienser under årets IFA-messe, og selskapet har full fokus på sin «Biofresh»-teknologi.

– Kort fortalt gir dette lengre holdbarhet for folks matvarer, både frukt og grønt, fisk og kjøtt. I snitt holder maten seg 26 dager lengre, og råvarene blir også sunnere fordi ingen vitaminer går til spille. Du får bedre tid fordi du ikke trenger å handle så ofte, og du sparer både penger og miljøet ved at mindre mat går til spille, sier Claus Tange, sjef for Liebherr-distributøren Witt, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Mer plass i skapet

Og en av de store suksessene i Norge er kjøling i uttrekkbare skuffer

Nå er det mange som viser ulike friskhetsløsninger på sine kjøleskap på årets messe, men Tange mener Liebherr er i første linje.

– Dette er et patentert system siden 1996, og det ingen andre som har det i samme bredde som Liebherr. Biofresh er i alle våre kjøleskap, kombiskap, integrerte skap, kort sagt over hele linjen, sier han.

– Hvor store er Liebherr i det norske markedet?

– Vi er fortsatt små i Norge, men vi vokser kraftig og har sortiment hos de fleste store kjedene. Det vi opplever er referansesalg, det vil si at når kundene først har kjøpt et Liebherr-skap, så viser de sine venner det og vi får nye kunder, sier Tange.

Han sier selskapet nå jobber med et nytt program med 55 cm brede skap, oppgradert både på energisiden og innvendig med mer plass.

– Vi har 3-4 cm mer plass på hver hylle i kjøleskapet enn konkurrentene. Materialene vi bruker er luktfrie og veldig fleksibele, slik at du ikke brekker av noen deler. Våre integrerbare produkter vokser også veldig, og vi kommer til å skifte ut hele sortimentet til neste år, sier Tange.

Ekstra fokus på design er det i Liebherrs BlackSteel-serie, hvor selskapet har utviklet en spesiell ny overflate i sort stål.

– Denne ble lansert på IFA i fjor som en test, og vi fikk så mye positive tilbakemeldinger fra kjedekundene at det nå er en realitet, sier Tange.

BlackSteel-designen kommer til flere ulike skap og frysere, og skal gjøre at fingeravtrykk knapt nok vises og er smussavvisende.

Integrert vin

En kategori Liebherr tror vil komme stadig mer, med mindre leiligheter og flere som bor alene, er såkalte «tabletop»-kjøleskap.

– Bordkjøleskap er en voksende kategori for oss. Mange tror dette bare er billigskap til 999 kroner, men det er mange som kan tenke seg små kjøleskap. Vi har blant annet ett med NoFrost og A++-merking, sier Witt-sjefen.

Han sier Liebherr også satser også mer på tilbehør, som isolasjonsplater som lar deg dele frysen i to og bruke én del til kjøl i stedet.

Tange trekker frem to produkter han har særlig tro på i Norge.

– Vårt innbyggings-vinskap med plass til 18 flasker passer for eksempel over ovnen, i stedet for en integrert mikrobølgeovn eller kaffemaskin. Og en av de store suksessene i Norge er kjøling i uttrekkbare skuffer, som blant annet kan integreres i kjøkkenøyer eller der man ikke ønsker å ha skap i full høyde. Det er virkelig blitt en bestselger, og mange kjøper to fordi det ikke er plass nok i ett, sier Tange.

Powered by Labrador CMS