NY ROBOT MED SUGEEFFEKT

Samsungs nye robotstøvsuger, Powerbot VR9000, er mer firkantet i formen - og den har fått sugeeffekt.

Publisert Sist oppdatert

– Formen gir bedre tilgang til hjørner, og er den første som også har en motor, på 70 watt, slik at den også får med seg det fine støvet. Den merker dessuten vegger og møbler før den møter dem, på samme måte som ryggesensorer på biler, og er derfor mer skånsom mot inventaret, sier salgssjef Trond Gulbrandsen.

Powerbot VR9000 kan styres med en fjernkontroll, og kommer i fargene sort og gull. Med Point Cleaning kan man med fjernkontrollen peke på et bestemt punkt på gulvet, og støvsugeren vil følge lyset.

– Hvordan har dere lykkes i markedet for robotstøvsugere?

Den tradisjonelle og roterende armen er erstattet med en skinne som beveger seg frem og tilbake og sørger for at det blir spylt grundig i hele maskinen

– Vi ser de andre nordiske landene selger betydelig mer, mens det har tatt mer tid i Norge. Men siden vi vet at nordmenn er villige til å betale litt mer for kvalitetsvarer, har vi derfor tro på den nye modellen som er et premiumprodukt, sier Gulbrandsen.

Eksklusivt hvitt

Chef Collection, som kommer i handelen første kvartal 2015, består av flere og eksklusive hvitevarer. I kjøl- og fryseproduktene er det fokus på presise og optimale temperaturer for lenger holdbarhet. Ovnene benytter damp oppvarmet til over 100 grader som raskt skal spre seg jevnt i hele ovnsrommet. Oppvaskmaskinen har en spylefunksjon kalt Water Wall.

– Den tradisjonelle og roterende armen er erstattet med en skinne som beveger seg frem og tilbake og sørger for at det blir spylt grundig i hele maskinen. Modellen har også soner med større trykk, der man kan plassere for eksempel kjeler og stekepanner, sier Gulbrandsen.

På kjøle- og frysesiden videreføres Sparkling-funksjonen, som via en gasspatron gir kullsyreholdig vann i døra.

– Vi har også en modell med fire dører, der rommet nederst til høyre kan brukes enten til kjøl eller frys, sier Gulbrandsen.

Smarthjem

Smart Home er et viktig tema for Samsung på IFA. Gulbrandsen mener selskapet her ligger langt fremme.

– Vi implementerer wifi i stadig flere produkter. Dette er et åpent system, og kan brukes sammen med andre løsninger enn vårt. Vi har allerede en vaskemaskin på markedet med wifi, flere produkter kommer neste år. Applikasjonen vår finnes også i norsk versjon, og gjør det mulig å styre alle produktene, sier Gulbrandsen.

Samsung Smart Home-konseptet omfatter blant annet hjemmealarm og  styring av energiforbruk. Ved å kombinere egne produkter og tredjepartsprodukter som digital dørlås og IP-kamera, vil Samsung utvikle en komplett og sømløs løsning for hjemmet. For eksempel kan lamper og varmepumpe automatisk slås på når du nærmer deg hjemmet, og du kan aktivere robotstøvsugeren eller de smarte led-lampene gjennom stemmegjenkjenningsfunksjonen S Voice, som finnes i Galaxy- og Gear-serien.

Powered by Labrador CMS