SMALERE SMART-SKAP

Samsung fortsetter satsningen på smarte kjøleskap, og kommer nå med en kombi-versjon som er mer tilpasset det nordiske markedet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har vist fram Family Hub-kjøleskapet med doble dører tidligere, og dette kommer til Norge i første kvartal neste år. Her på IFA viser vi fram videreføring av dette. Det første Family Hub-skapet har fått en veiledende pris på 60.000 kroner, og selv om vi allerede har stor etterspørsel, har mange ønsket seg et noe rimeligere skap med samme funksjonalitet. Nå kommer vi med vanlige kombi-skap, som har akkurat samme skjerm og muligheter som storebror, sier Pål Anders Jansen, salgssjef for konsumentelektronikk i Samsung, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Veiledende pris på de nye skapene vil ligge rundt 25.000 kroner.

Snakk i kjøleskapet

Nå kommer vi med vanlige kombi-skap, som har akkurat samme skjerm og muligheter som storebror

Family Hub har en 21,5 tommer full HD trykkfølsom skjerm som man kan bruke som en interaktiv tavle for notater, vise frem bilder, eller bruke som kalender for hele familien. Digitalt innehold, som film eller musikk, kan lastes opp direkte via skjermen, eller via mobiltelefoner og nettbrett.

– Med TV-speiling kan du se det samme innholdet som folkene i stuen, rett på skjermen på kjøleskapet. Du kan også styre lyd og kanalvalg her. Mobil-speiling lar deg bruke mobilen rett på kjøleskapskjermen, og med både mikrofon og høyttaler innebygd kan du ta telefonen rett i skapet, sier Jansen.

Kjøleskapet har en egen app med toveis kommunikasjon, så om du legger inn handlelisten fra kjøleskapet eller appen så er den alltid oppdatert. Er du usikker på om listen stemmer, har du tre kamera som tar bilder hver gang skapet åpnes og lukkes, slik at du alltid har oversikt over hva som befinner seg der. 

Du kan surfe etter oppskrifter eller hva som helst, enten på telefonen og få det opp på skapet, eller rett i nettleseren som er innebygd.

På kjøleskapet som vises fram på IFA, er også løsninger for å handle matvarer direkte på skapet demonstrert, og Jansen sier Samsung jobber med å få på plass avtaler i Norge.

Vask for glemske

Samsung har også videreført vaskemaskin-serien AddWash, som lar deg putte inn den glemte sokken eller skjorten mens vasken allerede er i gang via en liten ekstraluke. Maskinen kan også styres og overvåkes fra smarttelefonen din, og har både støtte for iOS og Android.

– Vi har nå en veldig stor range med adwash, og den blir enda større til neste år, sier Jansen.

I løpet av de siste tre årene har Samsungs markedsandel for hvitevarer vokst fem ganger raskere enn resten av det europeiske markedet, ifølge selskapet selv. På IFA 2016 presenterte Samsung to nyheter innen AddWash-serien; AddWash Combo, som fjerner behovet for en separat tørketrommel, og AddWash Slim, som passer for en mindre husholdning.

Powered by Labrador CMS