Panasonics viste fram en gjennomsiktig oled-TV på IFA. Foto: Marte Ottemo

GJENNOMSIKTIG OLED I 2020

Panasonic viste fram nyheter i både TV-, lyd- og personlig pleie-kategoriene, men mest interesse fikk deres transparente oled-TV.

Publisert

Under årets IFA-messe i Berlin viste Panasonic fram en transparent oled-TV, som selskapet har utviklet i samarbeid med det sveitsiske møbelmerket Vitra og den norske industridesigneren Daniel Rybakken.

Når TVen ikke er på er skjermen helt gjennomsiktig, mens den ellers fungerer som en normal oled-TV. Alle komponentene er skjult i rammen til TVen, som også dobler som stand.

Christer Ericsson, PR-ansvarlig i Panasonic Norden, sier selskapets transparente oled-TV kommer på markedet i 2020. Her ved en tidligere lansering fra Panasonic. Foto: Marte Ottemo.

Lanseres neste år

– Er dette et produkt som planlegges å komme på markedet, og hvilken tidshorisont snakker vi om?

Panasonic Megacon bruker to lag med LCD-paneler for å få et så realistisk bilde som mulig, men er foreløpig beregnet på proffmarkedet. Foto: Marte Ottemo.

– Ja, TVen kommer til å lanseres i løpet av 2020, sier Christer Ericsson, PR-ansvarlig i Panasonic Norden, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Panasonic viste også fram en annen nyvinning innen skjermer. Panasonic MegaCon bruker to lag med LCD-paneler for å få et helt realistisk bilde. Det ytre panelet er en 4K fargeskjerm, mens det indre er et monokromt panel som styrer lysgjennomslippet fra direkte led-baklys. Det skal gi dimming ned på pikselnivå som på en oled, kombinert med en lysstyrke opptil 1.000 nits. Panasonic Megacon er ikke laget for forbrukermarkedet, men er ment som en proff studiomonitor for kringkastere og filmprodusenter. Om teknologien finner veien til forbrukermarkedet etter hvert gjenstår å se, da den både trekker mye strøm og er dyr å produsere.

Vi jobber veldig aktivt i Norge, både med de store kjedene, men også med fotospesialister og uavhengige forhandlere

– Hvordan jobber Panasonic mot det norske markedet for tiden?

– Vi jobber veldig aktivt i Norge, både med de store kjedene, men også med fotospesialister og uavhengige forhandlere som er viktig for vår nordiske virksomhet, sier Ericsson.

Nye Panasonic Lumix S1H tar video helt opp i 6K-oppløsning. Foto: Panasonic.

Superhøy video-oppløsning

– Hva er de viktigste produktene Panasonic viser fram her på messen?

– I tillegg til den transparente oled-en og Megacon, er det kameraet Lumix S1H, hodetelefonene Technics EAH-DJ1200 og EAH-TZ700, samt barbermaskinen ESLV67, sier Ericsson.

Technics EAH-DJ1200 DJ er en oppfølger til RP-DJ1200, som har solgt over 500.000 enheter siden lanseringen i 1996. Som navnet antyder retter hodetelefonene seg mot DJ-markedet. Foto: Panasonic.

Kameraet Lumix S1H er rettet mot profesjonell videofilming, og skal levere 6K video i 3:2 fullformat (og 5,9K i 16:9-format) og VLog/VGamut profiler for mer enn 14 bits dynamikk. Ved å ta steget opp fra 4K video til 6K i hele småbildeformatets bredde, er Panasonic først ute med et speilløst systemkamera som tilbyr så høyoppløst video.

Under IFA viste Panasonic også fram sine nye Technics EAH-DJ1200 DJ-hodetelefoner, en oppfølger til RP-DJ1200 som har solgt over 500.000 enheter siden lanseringen i 1996.

Som navnet antyder retter Panasonic seg her mot DJ-markedet, og hodetelefonene skal gi presis overvåking av lydbildet også på store arenaer.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2019, som ble distribuert 20. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Modellen har fått en nyutviklet dynamisk driver som skal gi svært lav forvrengning, og superlav-frekvens lydgjengivelse.

Powered by Labrador CMS