TRE NYE FRA TOMTOM

GPS-produsenten har satt sine øyne på smartutstyr-markedet og lanserte tre nye dingser på IFA 2016.

Publisert Sist oppdatert

Der salget av GPSer har falt kraftig de siste årene, har smartutstyrsmarkedet bare vokst. Det har fått TomTom til å satse på treningsdingser, og under årets IFA i Berlin viste selskapet tre nye produkter i kategorien.

TomTom Touch er den enkleste av de nye modellene, og legger seg i segmentet sammen med Fitbits Alta. Den teller steg, søvn, aktivitet og puls, men unikt for dette produktet viser den deg også din kroppssammensetning i forhold til fett og muskler. Det gjør den ifølge selskapet selv ved å sjekke den elektriske impedansen, men TomTom sier resultatene kan variere og anbefaler at du gjør testen et par ganger om dagen for et mest mulig nøyaktig resultat. Prislappen skal ligge på 130 dollar.

– Vi er veldig stolte over at TomTom Touch kan gi folk helseinformasjon som de virkelig kan bruke. Vi vet alle at vekten ikke gir oss hele bildet. To personer av samme vekt kan ha svært forskjellige nivåer av muskler og fett i kroppen. TomTom Touch gir et mye bedre bilde ved å måle kroppssammensetning, slik at du virkelig kan se om din innsats har en effekt, sier Corinne Vigreux, co-grunnlegger og direktør for TomTom Consumer.

Vi er veldig stolte over at TomTom Touch kan gi folk helseinformasjon som de virkelig kan bruke

TomTom Spark 3 er litt større og viser deg mer informasjon på skjermen. Den har mange av de samme funksjonene som Touch, men ikke pulsmåling. I stedet har selskapet lagt på GPS-sporing. TomTom kommer også med en versjon med tre GB minne, slik at du kan lagre opp til 500 sanger på enheten. Denne kommer med gratis blåtann hodetelefoner, og vil koste rundt 150 dollar. Legger du på 30 dollar til får du også pulsmåling, og toppmodellen med alle funksjoner og tre GB minne vil koste 250 dollar.

TomTom Adventurer er det dyreste og mest avanserte smartarmbåndet, til en pris på 350 dollar. Den har alle funksjoner som den mest avanserte Spark 3-modellen, men er spesielt utviklet for folk som kjører snowboard, går fjellturer og toppturer og bedriver annen aktivitet hvor høydemetrene varierer mye. Adventurer har også en egen modus for å spare batteri samtidig som du måler fjellturer.

Powered by Labrador CMS