Blant støpejernsproduktene Arne Finsnes viser fra Riviera & Bar, er en kokeplate med termometer som automatisk holder korrekt temperatur i kjelen. Foto: Stian Sønsteng

BELGISK-FRANSK FOR KJØKKENET

– Lavafields tilbyr franske og belgiske kvalitetsprodukter for kjøkkenet, for dem som vil ta matlagingen et steg videre, sier eksportsjef Arne Finsnes.

Publisert

Lavafields Group er resultatet av sammenslåingen av ARB, Cuisidis og Dalcq. Selskapet har rundt 70 ansatte, og Finsnes har ansvaret for å utvikle eksportmarkedet.

– Her på IFA viser vi produkter med flere merker, men for eksport vil vi bruke varemerkene Riviera & Bar og Frifri. Produktene er i øvre sjikt, med svært god og gjennomtenkt funksjonalitet. Hvis du for eksempel hiver frossen pommes frites i en frityrkoker, og den ikke har god nok regenerering av varmen, blir oljen kald. Da trekker oljen inn i potetene, slik at de blir vasne og ikke sprøstekte. Dette krever høy presisjon, og det er det vi kan. Vi er et fransk-belgisk selskap, og siden Moules frites er nasjonalretten i Belgia, må resultatet være av ypperste klasse. Det blir det med Frifri, som produseres i Belgia, sier Finsnes til fagbladet Elektronikkbransjen.

Grill og vaffeljern

Han har fartstid fra blant annet OBH Nordica og Solis, og når vi i september møter ham på IFA-messen i Berlin, viser han også elektriske griller fra Riviera & Bar.

Elektriske griller fra franske Riviera & Bar. Foto: Stian Sønsteng
Kontaktgrill fra Frifri med utskiftbare plater, for blant annet norske og belgiske vafler. Til høyre en frityrkoker. Foto: Stian Sønsteng

– Dette er såkalte Planchas, som er en stor trend i Sør-Europa. De er godt egnet også for utendørsbruk, har stor effekt og stekeplate i støpt jern, så grillskorpen er det ingenting å si på. Våre største modeller er produsert i Frankrike, sier Finsnes.

På IFA vises også Frifri-jern for belgiske vafler.

Dette krever høy presisjon, og det er det vi kan

– Her har vi flere modeller, der platene kan byttes ut og også brukes til for eksempel smørbrød og norske vafler. Belgisk sjokolade er jo også verdensberømt, og Frifri leverer selvsagt sjokolademaskiner.

 

Støpejern og te

Riviera & Bar har ifølge eksportsjefen et komplett konsept for te; Art of Tea, med alt fra vannkokere til helautomatiske temaskiner.

Blant frokostproduktene fra Riviera & Bar er en brødrister med plass til for eksempel en bagel. Foto: Stian Sønsteng

– Under dette varemerket utvikler vi også et bredere sortiment ikke-elektriske produkter for matlaging, med blant annet panner og kjeler i støpejern. Disse brukes gjerne når maten skal putre over lang tid, og da er vår spesialtilpassede kokeplate midt i blinken. Denne har et termometer som settes inn via et hull i lokket, slik at temperaturen automatisk holdes korrekt, sier Finsnes.

– Er Lavafields produkter tilgjengelig i Norge?

Smørbrødovn og multiovn med damp fra Riviera & Bar. Foto: Stian Sønsteng

– Foreløpig ikke, men vi er i kontakt med aktører både i elektrofaghandelen og jernvarehandelen, sier Finsnes.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2023, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS