HAR GJENVUNNET 600.000 KAPSLER

Siden slutten på 2011 har Terracycle gjenvunnet 600.000 Tassimo-kapsler i Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Det blir rett og slett for dyrt for kommunene å tilby gjenvinningsløsninger for det som anses som kompliserte avfallsstrømmer. Det er her støtten fra samarbeidspartnere som Tassimo kommer inn, sier nordisk regionsjef i Terracycle, Christina Røren, i en pressemelding.

Terracycle ønsker å bevise at mulighetene for gjenvinning er mye større enn flasker, glass, papir og plastemballasje. Forbrukere landet rundt kan gratis registrere seg på selskapets nettsted, for deretter sende inn sine brukte Tassimo-kapsler i posten. Portoen blir dekket av Tassimo, og forbrukeren får 10 øre per avfallsenhet som de kan donere til et veldedig formål.

Tassimo først

Vi er stolte over prosjektet, og ser også engasjementet blant forbrukerne

Terracycles første samarbeidspartner i Norge var Tassimo, og i Skandinavia er nærmere 3 millioner kapsler blitt samlet inn.

– Som et ledd i vårt arbeid for bærekraftighet har vi siden 2011 samarbeidet med Terracycle i returordningen av brukte drikkekapsler. Vi er stolte over prosjektet, og ser også engasjementet blant forbrukerne, sier Celin Huseby, nordisk kommunikasjonsjef i Mondelēz International, som selger Tassimo-kapslene.

Terraycle har som mål å ”eliminere ideen om søppel” ved å bevise at alt fra penner og potetgullposer til kaffekapsler og sigarettsneiper kan materialgjenvinnes. På verdensbasis har selskapet samlet inn over 35 milliarder forbruksvarer, og de har samlet inn over 40 millioner kroner til veldedige formål og skoler. Selskapet ble grunnlagt i USA i 2001 av førsteårsstudent Tom Szaky, og samarbeider ifølge pressemeldingen med kjente varemerker i 23 land.

Powered by Labrador CMS