Nye Razr 40 Ultra fra Motorola har fått markedets så langt største frontskjerm. Foto: Motorola

AMBISIØST FRA MOTOROLA

Etter tre år med kutt, varsler Lenovo-eide Motorola at de satser for fullt i mobilmarkedet. Razr 40 Ultra er den nye toppmodellen.

Publisert Sist oppdatert

Razr 40 Ultra markerer selskapets nye satsning på mobilmarkedet.

– Da Lenovo kjøpte Motorola leverte selskapet ikke profitt. Vi tok tøffe beslutninger, kuttet forskning og utvikling og hadde mindre markedsavtrykk i disse årene – det var rett og slett en kamp for å overleve, sier Fabio Capocchi, sjef for Europa og Midtøsten i Motorola, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi møter ham under et lanseringsarrangement i Madrid, der reise og opphold er betalt av Motorola. Her viser selskapet den første flip-modellen med fullskjerm, også på fronten.

Capocchi mener kampen har lønnet seg.

– Vi er tilbake for å vinne. Vi startet med Edge-familien, og har de siste årene hatt en bærekraftig vekst. Målet de neste tre årene er å doble salget globalt, sier han.

Hold videosamtaler enkelt med telefonen i åpen tilstand. Foto: Motorola

Selskapet lanserte to modeller på pressekonferansen; Razr 40 Ultra og den litt enklere Razr 40. Begge er flip-modeller, men der 40 Ultras frontskjerm på 3,6 tommer dekker hele forsiden i lukket tilstand, må Razr 40 nøye seg med en mindre skjerm i toppen.

Størst frontskjerm

Og nettopp den store skjermen er hovedattraksjonen til Razr 40 Ultra. De er først på det norske markedet med denne løsningen, og tilpassede paneler lar brukeren prioritere apper som brukes mest.

Vi er tilbake for å vinne

Sveip til venstre eller høyre for enkel tilgang til spill, nyheter, vær, kontakter, Spotify og for å vise varsler. I tillegg gir Apper-panelet tilgang til nesten alle apper, som Google Maps eller Google Wallet, direkte fra den eksterne skjermen.

Enkelte apper er spesielt tilpasset for den eksterne skjermen, som for eksempel Google Maps, Spotify og en rekke spill.

Razr 40 Ultra fra Motorola. Foto: Motorola
Lillebror Motorola Razr 40 må klare seg med en mindre skjerm i front. Foto: Motorola

Telefonen har et dobbelt kamerasystem på baksiden, hvor hovedkameraet er på 12 megapiksler med f/1,5 blenderåpning, som skal levere gode resultater i omgivelser med dårlig lys.

Kameraet støtter videopptak i opptil 4K-kvalitet, med optisk bildestabilisering. Det 13 megapikslers ultravidvinkel/-makrokameraet bruker Quad Pixel Technology, som skal gi lysere bilder ved å kombinere fire piksler i ett. I tillegg har telefonen et 32 megapikslers f/2,4 kamera på den indre skjermen.

Produktsjef David Wallace, merkevareansvarlig Renata Altenfelder og EMEA-sjef Fabio Capocchi presenterte Motorolas nyheter til pressen under en pressekonferanse i Madrid i sommer. Foto: Marte Ottemo

Motorola har også redesignet hengslet i den nye Razr 40 Ultra, det er nå tåreformet og har ifølge selskapet en dobbel-akslings-sporing som skal gjøre Razr 40 Ultra til bransjens tynneste flip-modell i lukket tilstand.

Samarbeid med Bose

Motorola Razr Ultra 40 har et batteri på 3.800 mAh, og støtter hurtiglading på opptil 30 watt og trådløs lading på fem watt. Klapptelefonen har samme prosessor som fjorårets Razr 2022, altså en Snapdragon 8+ Gen 1, og opptil 512 GB lagringsplass og 12 GB RAM.

Målet de neste tre årene er å doble salget globalt

I likhet med forgjengeren støtter Razr 40 Ultra 5G, Wi-Fi 6E, samt NFC, eSIM og alle vanlige navigasjonsstandarder, inkludert GPS, GLONASS, Galileo og Beidou.

Razr 40 Ultra er sprut- og støvsikker med en IP52-sertifisering, og både den brettbare hovedskjermen og frontskjermen er beskyttet av Gorilla Glass Victus. Telefonen har ansiktsgjenkjenning, og en fingeravtrykksleser er integrert i av/på-knappen.

På lydsiden byr Motorola Razr 40 Ultra på Dolby Atmos og romlig lyd, og markedsjef Renata Altenfelder avslører at selskapet har inngått et samarbeid med hodetelefon-produsenten Bose, uten at hun ville avsløre flere detaljer.

Motorola Razr 40 Ultra kommer i sort, blått og Pantones «årets farge 2023»; Viva Magenta. Med åtte GB RAM og 256 GB innebygd lagring er den veiledende prisen 13.500 kroner.

Som en ekstra gimmick har Motorola også utviklet sin egen lukt til toppmodellen, som avsløres når brukeren pakker ut sin nye Ultra 40 Razr.

Mindre skjerm

Motorola Razr 40 og Razr 40 Ultra er omtrent like store, men sistnevnte pakker en betraktelig større frontskjerm. Foto: Motorola

Lillebror Motorola Razr 40 legger seg 3.500 kroner lavere i pris, men for 10.000 kroner må brukeren klare seg med en 1,5 tommer stor skjerm på utsiden.

I utbrettet tilstand er skjermen på 6,9 tommer, og flip-mobilen er drevet av en åttekjernet Snapdragon 7 Gen 1-prosessor.

Det doble kamerasystemet har et hovedkamera på 64 megapiksler med f/1,7 blenderåpning, og er utstyrt med Quad Pixel-teknologi som gir lysere bilder ved å kombinere fire piksler til én. Optisk bildestabilisering er også på plass.

Kameraet har støtte for videoopptak på opptil 4K, et 13 megapikslers ultrabredt/makro-kamera med optisk bildestabilisering. For selvportrett har mobilen et 32 megapiklsers f/2,4-kamera på framsiden. Batteriet er på 4.200 mAh, og telefonen støtter 33 watt hurtiglading.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2023, som ble distribuert uke 35. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS