NÅ KOMMER SONOS-APPLIKASJON OGSÅ I GRØNT

Apple-applikasjonene har endret konseptet til Sonos. Nå kommer Android-versjonen.

– Applikasjonene har revolusjonert konseptet vårt. Det har gjort produktene våre tilgjengelig for langt flere brukere, siden de kan bruke Iphonen, Ipoden, Ipaden eller nå Android-telefonen som en gratis fjernkontroll. Tidligere måtte man kjøpe fjernkontrollen CR200 til 3.000 kroner, sier markedsdirektør Thomas Meyer i California-baserte Sonos.

Sonos har spesialisert seg på å gjøre musikken trådløst tilgjengelig rundt i hjemmet. I sortimentet er aktive og passive forsterkere, samt det kompakte musikkanlegget S5.

– Hvor mange bruker applikasjonen i stedet for en dedikert fjernkontroll?

– Jeg har ikke de nøyaktige tallene, men siden 80 prosent av kundene våre har en smarttelefon er sjansene store for at mange laster ned og bruker applikasjonen.

– Hvordan har salget av fjernkontrollen utviklet seg etter at applikasjonene ble lansert?

– Det er stabilt. Folk kjøper de andre produktene våre først og styrer musikken med applikasjonen. Siden finner de ut at de ønsker en dedikert fjernkontroll som alltid ligger hjemme, som det er lettere å dele med andre enn mobiltelefonen. Applikasjonene er med andre ord med på å senke inngangsprisen for å bli Sonos-bruker, slik at flere får erfare hvordan vi gjør musikken de har på datamaskinen, tusenvis av radiostasjoner og ikke minst Spotify tilgjengelig rundt om i hjemmet, sier Meyer.

Powered by Labrador CMS