STOR NORSK AKTIVITET

Det er tradisjon med en norsk fellesutstilling på Mobile World Congress. I år deltok 14 firmaer.

Publisert Sist oppdatert

Fellesutstillingen er arrangert av Innovasjon Norge i samarbeid med IKT-Norge.

– Det er sjette gangen vi er på denne messen. Vi kunne faktisk vært fler enn 14 firmaer, men det er trangt om plassen, forteller prosjektleder Désirée Vikse.

Det viktigste med slike fellesutstillinger mener Vikse er at relativt små bedrifter kan greie å delta fordi kostnadene ikke er så alt for store. Firmaene på fellesutstillingen får hvert sitt lille område med enkel oppbygging. Alt er rammet inn av et felles norsk preg.

Her er flere unge bedrifter, firmaer som kan vokse seg større

– Her er flere unge bedrifter, firmaer som kan vokse seg større og bli kjent en dag. Det som er viktig for utstillerne er at de er flinke med forhåndsavtaler. Denne messen gir store muligheter fordi alle de viktigste i verden er til stedet innen denne bransjen, sier hun.

Et annet aspekt er at firmaene lærer å samarbeide seg i mellom på en slik fellesutstilling. I tillegg til MWC samarbeider Innovasjon Norge med IKT-Norge om utstilling i Singapore. Ellers er Innovasjon Norge aktiv i messesammenheng for flere andre bransjer. Deltakere på fellesutstillingene i år var. Aspiro, Mobiletech, Gintel, PSWinCom AS, Nordic Semiconductor, Encap, Pixavi AS, Mercury Mobile Int AS, Moota Telecom AS, Lapback AS, Trust Norway AS, More mobile relations, Wondercode AS og FXI Technologies AS.

Powered by Labrador CMS