Daniel Kvalheim, teknisk kunde- og medieansvarlig i Samsung Norge, viser fram nye Galaxy Note 10+ Foto: Marte Ottemo
Daniel Kvalheim, teknisk kunde- og medieansvarlig i Samsung Norge, viser fram nye Galaxy Note 10+ Foto: Marte Ottemo

NY NOTE I TO STØRRELSER

Samsung lanserer sin nye Galaxy Note 10, og for første gang kommer penne-telefonen i to ulike størrelser. – Vår kraftigste mobil noensinne, sier selskapet.

Publisert

– Note-eierne er blant våre mest lojale kunder, som elsker den medfølgende pennen og den høye ytelsen. I år kommer vi med to ulike størrelser for første gang, fordi noen elsker den store skjermen, mens andre ønsker full ytelse i et mer kompakt format, sier Suzanne Smith, europeisk markedssjef i Samsung, under et pressearrangement i Amsterdam.

Reise og opphold for fagbladet Elektronikkbransjen er betalt av Samsung.

Mindre skjerm, nye kunder

Samsung hadde med en egen illustratør som viste hvordan man kan bruke Note10 til kreativt arbeid. Foto: Marte Ottemo.
Samsung hadde med en egen illustratør som viste hvordan man kan bruke Note10 til kreativt arbeid. Foto: Marte Ottemo.

Skjermen på Galaxy Note10+ er en 6,8 tommers Quad HD+ Dynamic amoled med et tilpasset brukergrensesnitt som skal gjøre det enkelt å bruke telefonen selv med en hånd.

Selv om skjermen på er noe mindre, er det likevel ingen ultrakompakt mobil vi snakker om Galaxy Note10 har en 6,3 tommer full HD+ Dynamic amoled. Begge modellenes skjermer er i formatet 19:9.

– Hvordan selger Galaxy Note sammenliknet med toppmodellene i S-serien?

– S-serien er tradisjonelt større, men Note blir mer og mer populær. Nå har vi også fått en mindre versjon på 6,3 tommer, som gjør at vi kanskje treffer enda flere potensielle kunder. Jeg tror Note 10 kommer til å gjøre det enda sterkere enn tidligere, sier Daniel Kvalheim, teknisk kunde- og medieansvarlig i Samsung Norge, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han forteller at salgsstart i butikk er 23. august, men at Samsung åpner for forhåndsbestilling på egne sider den 7. august.

Nå har vi også fått en mindre versjon på 6,3 tommer, som gjør at vi kanskje treffer enda flere potensielle kunder

– Blir Note+ til å selge mest, eller vil nordmenn heller ha den mindre versjonen?

– Jeg tror pluss-versjonen vil selge mest i Norge, ikke minst på grunn av det store batteriet, sier Kvalheim.

Batteriet på Note10 er på 3.500 mAh, mens Note10+ kan skilte med 4.300 mAh. Telefonen har intelligent strømstyring og superrask lading som gir deg én dags bruk på bare 30 minutter.

Fra business til kreatører

– Hvem er målgruppen for nye Galaxy Note10 og Note10+?

– Dette er telefonen for alle som vil ha en stor skjerm, muligheten til å ta notater, høy ytelse og best batterikapasitet. I starten var det businessbrukere som omfavnet Note-serien, i fjor satset vi hardt på gaming-segmentet og alle kreative mennesker vil sette pris på en Note, sier Kvalheim.

Blant de nye funksjonene finner vi blant annet en forbedret håndskriftgjenkjenning.

– Nå kan konvertere notatene dine digitalt rett inn i et word-dokument, sier han.

Note10 har en kraftig prosessor som også appellerer til gamerne, og du kan strømme spillingen din rett på TVen. Foto: Marte Ottemo.
Note10 har en kraftig prosessor som også appellerer til gamerne, og du kan strømme spillingen din rett på TVen. Foto: Marte Ottemo.

Også S-pennen er forbedret siden sist versjon. Den har nå fått eget batteri, og kan brukes til å fjernstyre kameraet eller kjøre powerpoint-presentasjoner med.

Også kameraene har blitt oppgradert, og Galaxy Note10+ har fire kameraer, hvorav ett nytt kamera som måler dybde og gjør det mulig for brukeren å skape innhold med bokeh-effekt.

Samsung har videreutviklet den prisvinnende bildestabiliseringen fra Galaxy S10, og blant annet fått en ny nattmodus som skal gjøre det enklere å ta gode bilder under dårlige lysforhold. Modusen er også tilgjengelig for frontkameraet for å ta klare selfies selv i mørkere miljøer. Begge Note-modellene har et 10MP frontkamera med et minimalt kamerahull for å gi skjermen en så stor overflate som mulig.

Når det gjelder hovedkameraene, har Galaxy Note10 et trippelkamera med ultravidvinkel- vidvinkel- og teleobjektiver. Galaxy Note10+ har i tillegg til de tre kameraene også det tidligere nevnte dybdekamearet, som i tillegg til å gi bokeh-effekter også gjør at du kan måle avstander og dimensjoner med mobilen.  

Samsung viste fram de nye modellene i fire farger, men det blir multifarvene Aura Glow, og en sort modell som kommer til Norge. Foto: Marte Ottemo.
Samsung viste fram de nye modellene i fire farger, men det blir multifarvene Aura Glow, og en sort modell som kommer til Norge. Foto: Marte Ottemo.

En ny funksjon med Galaxy Note10 og Note10+ er også Audio Zoom, der mobilens tre mikrofoner bruker lyden til å zoome inn på personen som snakker på videoopptaket, for å skape enda større tilstedeværelse i filmer.

5G, men ikke i Norge

Nå kan du konvertere notatene dine digitalt rett inn i et Word-dokument

Begge modellene er også utstyrte med Wi-Fi 6 som skal gi mer stabil mottakelse og opptil 20 prosent raskere tilkobling i områder med flere konkurrerende wifi-nettverk.

Det skal gi mindre forsinkelse og en bedre opplevelse ved surfing, strømming og spilling. Under panseret sitter også Samsungs hittil kraftigste prosessor, selskapets første 7-nm chip, Exynos 9825.

For business-brukerne har Samsung DeX blitt forbedret ytterligere. Med en USB-adapter kobles Galaxy Note10 til en datamaskin og du kan jobbe med mobil og data parallelt på samme skjerm. Samsung har nå fått enda høyere grad av integrering mot Microsoft, og du kan dermed bruke både mobilappene og dataprogrammene og enkelt flytte filer mellom datamaskin og mobil.

Samsungs nye Note kommer også i en 5G-versjon, men denne kommer ikke til norske butikker med det første.

– Når 5G-nettet er klart i Norge får vi ta stilling det, sier Kvalheim.

Samsung viste fram fire farger under sin prelansering i Amsterdam, en multifarget versjon kalt Aura Glow, en versjon i sort og en hvit og en rosa versjon.

Samsung Galaxy Note 10+ Foto: Marte Ottemo.
Samsung Galaxy Note 10+ Foto: Marte Ottemo.

– Til Norge tar vi foreløpig kun inn Aura Glow og den sorte versjonen, sier produktspesialisten.

Prisene for de nye Note-modellene er 9.800 kroner Galaxy Note10, 11.400 kroner for Galaxy Note10+ med 256 GB minne, og 12.400 kroner for plus-versjonen med 512 GB minne.

Powered by Labrador CMS