Peter Groom er salgsdirektør for Tile i EMEA (Europa, Midt-Østen og Afrika)

TILE VIL VÆRE DET TRYGGE VALGET

– Vi er glade for at Samsung og Apple er kommet på banen, og Tile vil være det trygge valget siden vi kan brukes på alle plattformer.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Peter Groom, salgsdirektør for Tile i EMEA (Europa, Midt-Østen og Afrika), til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han er på besøk i Oslo for å vise frem sine nye sporingsenheter.

– Hva betyr det for Tile at gigantene Samsung og Apple også er kommet med sporingsbrikker?

Tiles nye sortiment og valgevalg. Fra venstre Pro (350,-), Slim (360,-), Mate (260,-) og Sticker (310,-). Foto: Tile

– At flere blir klar over kategorien, og det er strålende for oss. Vi ønsker dem begge velkommen i en kategori der vi i snart ti år vært pionerer. Å hjelpe folk å finne igjen tingene sine er det vi gjør, og vi vokser stadig. Dessuten er vi ikke låst til noe merke, verken til Apple eller Samsung, og det vil gjøre Tile til et tryggere valg for kundene, sier Groom.

I tillegg til å utvikle og selger sporingsbrikker, inngår Tile partnerskap med produsenter som Sennheiser og Skullcandy som inkluderer Tiles søketeknologi i sine produkter.

Perfekt julegave

– En annen konsekvens av at det er kommet flere aktører på banen, er økt synlighet i butikkene siden det er naturlig å samle sporingsbrikker ett sted. Til jul vil dette være ypperlige gaver, og – igjen – her har vi en fordel, siden Tile kan brukes på alle plattformer, og man slipper å lure på hvilken mobiltelefon den som skal få gaven har, sier Groom.

Den nye produktserien har fått slankere design, økt rekkevidde, høyere ringelyd og en ny måte finne igjen tingene.

Tile Pro. Pris: 350,- Foto: Tile

Tile Pro har en rekkevidde på 120 meter, og nytt utseende som skal passe bedre til sitt vanligste bruksområde; nøkler.

Modellene Mate, Sticker og Slim er alle oppgradert til 75 meter, som er en økning på 25 prosent for Mate og Slim, og 67 prosent for Sticker. Mate får nå tre års batteritid. Alle fire modellene er oppgradert til IP6, som betyr at de kan ligge under én meter vann i opptil 30 minutter.

Tile har lagt til QR-koder på sine nye sporingsbrikker, slik at finneren kan skanne denne og komme i kontakt med eieren. Foto: Tile

Ny søkemetode

Hvis du selv vet omtrent hvor det du har mistet befinner seg, kan du bruke appen eller lydsignalet. Hvis du mister eller glemmer noe ute i byen, kan blåtannsignalet fanges opp av andre Tile-brukere, som automatisk og anonymt gir beskjed om hvor signalet ble fanget opp, hvis du selv har markert enheten som savnet i din egen app.

Til jul vil dette være ypperlige gaver

Nå lanserer Tile ytterligere en metode for å finne igjen ting. De kaller dette Tile Lost and Found, og alle de nye sporingsenhetene med unntak av Sticker har en QR-kode som finneren kan skanne, slik at finner og eier kan komme i kontakt.

En ny sikkerhetsfunksjon skal forhindre misbruk, der mennesker og ikke gjenstander spores. Med Tile-appen kan alle søke og sjekke om det befinner seg Tile-enheter i nærheten av dem.

I Tile-appen kan man blant annet registrere en gjenstand som mistet. Foto: Tile

Neste år slippes sporingsbrikken Tile Ultra, som er selskapets første med ultrabredbånd (ultra-wideband, UWB) i tillegg til blåtann. Ultra skal gi et svært nøyaktig visuelt søk, og Tile samarbeider med Google for å sikre en best mulig opplevelse på Android 12 og Ultra-Wideband-støttede smarttelefoner. Tile Ultra skal være den første sporingsenheten med UWB som er kompatibel med både Android- og iOS-enheter.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2021, som ble distribuert 23. november. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS