TELENOR LEVERER FIBER TIL OSLO

Telenor og Oslo kommune har inngått en sjuårig avtale om å levere høyhastighetsfiber til alle kommunens virksomheter.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen gjelder IPVPN aksessnett for hovedstadens barnehager, skoler, sykehjem, kontorlokaler og andre tjenestesteder, og har en årlig verdi på 30 millioner kroner. Oslo kommunes digitalkommunikasjon er ifølge en pressemelding i dag av varierende kvalitet, der mange lokasjoner har forbindelse via gamle linjer.

– Med Telenor-avtalen får hver enkelt virksomhet anledning til å skaffe seg mellom 100 Mbs og 1Gbs-forbindelse, med 4G mobil backup inkludert, sier Jon Øgar, direktør i Utviklings- og kompetanseetaten i pressemeldingen fra Telenor.

Vinn-vinn

De som bor eller jobber i nærheten av kommunale virksomheter får mulighet til å koble seg opp

– Avtalen innebærer at kommunen bruker Telenors linjer uten å stille krav til eksklusivitet. Vi kan dermed spre kostnadene på flere kunder og alle sparer penger. Fibernettet har nemlig mer enn nok kapasitet, forsikrer Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Telenor skal bygge ut fiber over store deler av byen som følge av den nye avtalen, og det er ikke bare kommunale virksomheter som vil nyte godt av arbeidet.

– Vi kommer til å rulle ut fiber over store deler av Oslo, og spaden er allerede satt i jorda. Utbyggingen vi nå skal starte opp med vil både gi kommunale virksomheter et robust bredbånd og etterhvert et bedre tilbud til husstander. De som bor eller jobber i nærheten av kommunale virksomheter får mulighet til å koble seg opp på det nye superbredbåndet. Dette er helt klart en vinn-vinn-situasjon, sier Svendsen.

Powered by Labrador CMS