Sonos Trueplay Tuning og Smart Speaker PLAY:5

Pressemelding fra Sonos 29. september 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

SONOS, markedslederen innen smart lyd i hjemmet, trer i dag inn i den neste tidsepoken av nyskapende hjemmelyd, dette med sin lansering av den nye

speakertuner-programvaren TrueplayTM, og et helt nytt flaggskip i form av smarthøyttaleren SONOS PLAY:5®. Trueplay lar millioner av lyttere enkelt innstille sine eksisterende Sonos-høyttalere for å optimalisere lyden uansett hvor høyttaleren er plassert. Den nye PLAY:5, med et elegant design både

utenpå og inni, leverer den hittil reneste, dypeste og mest levende lyden fra Sonos. Både Trueplay og den nye PLAY:5 vil bli tilgjengelig senere i år.

Trueplay – Renere lyd gjennom smartere høyttalere

Trueplay-konseptet baserer seg på Sonos' erfaring om at svært få boliger har perfekt akustikk. Plassering av høyttaleren og hva slags rom den står i, er med på å påvirke hvordan den høres ut. Til nå, har det å tilpasse høyttalere krevd komplisert og kostbar profesjonell kalibrering. Nå, med hjelp av

Trueplay, kan enhver person stille inn høyttalerne med et knappetrykk. Resultatet? Musikken slippes løs, slik at den høres flott ut i alle rom og alle hjem.

«Trueplay er et revolusjonerende system som forsikrer musikkelskere om at musikken de lytter til er den samme som den favorittartistene deres produserte i studio, uavhengig av rommets akustikk og høyttalerens plassering», sier administrerende direktør John MacFarlane. «Endelig har det kommet en enkel og pålitelig prosess som leverer lytteopplevelser av studiokvalitet i alle rom i hjemmet.»

Ved å bruke Sonos-appen, mikrofonen på en iPhone eller iPad, og en spesiell tone som produseres av Sonos-høyttaleren, analyserer systemet hvor lyden reflekteres fra vegger, møbler, glass og andre overflater i et gitt rom. Sonos bruker så smart teknologi til å finjustere høyttaleren så musikken høres best mulig ut.

«Vårt mandat hos Sonos har utviklet seg fra å jobbe kontinuerlig med å forbedre alle våre høyttaleres generelle lyd, til å tilpasse dem. Først til rommet, og så – i fremtiden – til lytteren, aktivitet og innhold», sa plateprodusent, komponist og lydsjef i Sonos, Giles Martin. «Vi er besatt av å forbedre

musikkopplevelsen i hjemmet, hvor vi må ta hensyn til rom med ufordelaktig akustikk. Romtilpassing er den første av mange programvareforbedringer som gjør opplevelsen bedre og mer personlig for lyttere, og som samtidig gir artistene en helt ny kreativ arena.»

Trueplay vil først være tilgjengelig på alle SONOS PLAY:1®, SONOS PLAY:3®, og SONOS PLAY:5®- produkter samt iOS-kontroller, og vil deretter spre seg til resten av produktene over tid.

Nye PLAY:5 – flaggskipet som har mer av det du elsker ved Sonos

Den nye PLAY:5 leverer en lytteopplevelse som er mer naturtro enn enn noen gang, i forhold til hvordan hvert spor ble spilt inn i studio. Høyttaleren er konstruert av seks synkroniserte, spesialdesignede elementer, hvor de tre mellom-basselementene produserer jevne mellomtoner og dype, kraftige lave toner, og tre diskanthøyttalere leverer krystallklare høye toner uansett volum. Konfigurasjonen produserer et lydbilde som er mye bredere enn forventet i én enkelt høyttaler, og skaper lyd som fyller rommet med presis separasjon av vokal og instrumenter.

For første gang har PLAY:5 fått tre orienteringer. En fleksibilitet som, kombinert med Trueplay-innstilling, gir lyd som er best i klassen, uansett plassering og i alle rom. I tillegg til vannrett orientering som en frittstående høyttaler, vil to stykk PLAY:5 koblet sammen i loddrett stilling levere førsteklasses stereolyd med en fokusert og intens lyd på det ideelle lyttestedet. Med vannrett sammenkobling, skaper de et bredere stereobilde for en oppslukende lytteopplevelse som fyller rommet.

Den nye PLAY:5 byr på nyskapende design som samtidig gir den mest effektive trådløse ytelse, helt uten kompromisser, for å sikre at musikken holder seg perfekt synkronisert uten avbrudd.

Med et design som passer perfekt i hjemmet både i dag og i fremtiden, har den nye PLAY:5 kvittet seg med all kompleksitet for å fokusere utelukkende på en høyttalers enkle formål. Funksjonelt, er hver detalj en viktig faktor; inkludert plasseringen av de 9000 hullene i risten og det nøye utvalgte materialet som hver del består av. De nye berøringskontrollene har en intuitiv og enkel funksjon for avspilling, pausing, volumjustering og sporendring. Smarte sensorer gjør at berøringskontrollene responderer i alle retninger, så volum opp-knappen alltid er vendt oppover.

I likhet med sin forgjenger, fungerer den nye PLAY:5 sømløst sammen med alle Sonos-høyttalere, og er enda mer fleksibel grunnet sin evne til å fungere som bakhøyttalere i hjemmekino-oppsett med SONOS PLAYBAR® og SONOS SUBtm. Kontroller hvert rom i hjemmet ditt med denne brukervennlige appen som tar favorittmusikken din til ett sted, som f.eks. Pandora, Spotify, TIDAL, Google Play Music, and Groove.

Den helt nye PLAY:5 er tilgjengelig i matt sort og i matt hvit-finish og får en utsalgspris 579 EUR og 4999 NOK.

Powered by Labrador CMS