Nå kommer oppfølgeren til VERDENS RASKESTE KAMERA

Exilim F1 er verdens raskeste stillbildekamera og kan ta 60 bilder i sekundet. Oppfølgeren FH20 tar “bare” 40 bilder i sekundet, men har større zoom og oppløsning.

1. april 2006 etablerte det norske Casinus-selskapet en filal i Sverige. Tre måneder kjøpte japanske Casio det norske selskapet, og dannet Casio Scandinavia AS. Hovedkontoret ligger på Nyborg utenfor Bergen.

– Da var den viktigste oppgaven vår å finne samarbeidspartnere og kunder som var store nok til å gi oss et løft i det svenske markedet. Det måtte også en del investering til. I ettertid mener vi å si at vi hadde stor suksess med dette, sier Eivind Magne Hovden på Photokina.

I følge han har merkets markedsandel økt fra fem til seks prosent i Casinus-tiden til rundt 20 prosent for kompaktkameraer og 17 prosent av hele kameramarkedet i Norge. I Sverige har omsetningen økt fra et ubetydelig nivå til rundt ti prosent. Dette er målinger for første halvår 2008. Den største økningen produktmessig har skjedd med kameraer i den billigste og midtre prisklassen. Den største tekniske nyvinningen har etter Hovdens mening vært kameraet EXilim F1.

– F1 har betydd et stort løft for Casio og blitt et flaggskip for oss. Dette er verdens raskeste kamera som kan ta opp til 60 bilder i sekundet og har seks megapiksler oppløsning, sier han.

Oppfølger til F1

F1 var også en av de viktigste satsingene fra Casio på årets Photokina. Nå kommer også en oppfølger som heter EX-FH20. Den er litt rimeligere enn F1 men har noe høyere oppløsning, ni megapiksler og 20 ganger optisk zoom. I tillegg har den fått litt kraftigere vidvinkel, 26 millimeter.

– Exilim Z85 vil fortsatt være volummodellen vår. Den koster cirka 1.500 kroner i markedet. I tillegg lanserer Casio nå en ny prosessor i kameraene sine. Dette er tredje generasjons prosessor og kommer på to av modellene våre, som heter EXilim Z250 og Z300. Denne nye prosessoren skal medvirke til at bildene i kamera får svært lite støy, selv om bildebrikken er innstilt på en høy ISO-verdi, sier Olve C. Byre, markedssjef i Casio.

Den viktigste fordelen Casio har på design mener Byre er at modellene er slanke og elegante.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.8/2008