Jacob Knutzen på plass i verkstedet etter fagprøven. Foto: City Radio & TV service

STØTTEORDNING GIR NYE REPARATØRER

Hvitevarebransjen trenger flere teknikere med fagbrev som elektroreparatør, og vi kan nå gratulere to unge med bestått fagprøve.

Publisert Sist oppdatert
Martin Aagesen fortsetter i Pema Miljøteknikk som faglært elektroreparatør Foto: Pema

Norske Elektroleverandørers Landsforening (NEL) er en del av Stiftelsen Elektronikkbransjen, og omfatter hvitevareleverandørene. De er avhengig av at det utdannes nok elektroreparatører, slik at servicedekningen opprettholdes, og etablerte i 2014 derfor en økonomisk støtteordning. I starten var det inntil ti avtaler i året, i 2020 ble dette økt til 15 avtaler, og dette gjelder også for inneværende år. Søknadene behandles i NELs Serviceutvalg, som består av servicesjefene hos leverandørene.

Dette tilskuddet kommer i tillegg, med 50.000 kroner per lærling

Bedrifter med lærlinger mottar offentlig støtte, men dette tilskuddet kommer i tillegg, med 50.000 kroner per lærling. Summen deles i tre; 12.500 kroner ved inngåelse av kontrakten, 12.500 kroner etter ett år, samt 25.000 kroner når fagbrevet er i boks, og hensikten med støtteordningen er at lærlingen skal ansettes når fagprøven er bestått.

Vi har nå gleden av å gratulere to læringer med bestått fagprøve:

Martin Aagesen har gått sin læretid hos Pema Miljøteknikk i Tønsberg. Godt utført fagprøve resulterte i godkjent resultat og fagbrev. Veilleder og læremester hos Pema Miljøteknikk har vært Arne Christiansen.

Jakob Knutzen hos Elesco Trondheim, City Radio& TV service har også bestått fagbrev som elektroreparatør. Etter elektrolinje på videregående skole ble ulike yrker testet ut, deriblant som lærervikar. Lysten til et praktisk og fysisk yrke ledet til lærlingplass, og nå er fagbrevet på plass.

Bransjeorganisasjonen gratulerer og ønsker lykke til!

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2022, som ble distribuert 12. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS