SNART 40 PROSENT 4G-DEKNING

Netcom har bygd ut 4G-nettet sitt på Sunnmøre, og dekker dermed 80 byer og tettsteder med det raske mobilnettet.

Publisert Sist oppdatert

Følgende steder i nordvest har nå utbygd 3G-dekning og ny 4G-dekning: Ørsta, Volda, Hareid, Ulsteinvik sentrum, Stranda, Sykkylven, Fosnavåg, Ålesund sentrum, Hatlane, Vigra, Spjelkavik, Langevågen, Mauseidvågen/Indre Sula, Vegsundet/Blindheim og Emblem.

I en pressemelding heter det at NetCom tidligere i år har koplet en rekke byer, tettsteder og hytteområder langs kysten av Øst- og Sørlandet til 4G-nettet. Også populære skiområder østafjells har 4G.

Nå fortsetter utbyggingen av 4G i Akershus, på Nord-Vestlandet og i Sør-Trøndelag.

Allerede nå er volumet i 4G-nettet større enn volumet i 2G-nettet

Dekker to millioner

– Vi regner med at cirka 2 millioner nordmenn, eller om lag 40 prosent av landets befolkning, vil ha tilgang til 4G-nettet vårt ved inngangen til 2013, sier dekningssjef Tommy S. Johansen i meldingen.

Etter hvert vil utbyggingen vår også ta for seg vår nordligste landsdel. Målet er at 90 prosent av befolkningen skal kunne koble seg til Netcoms 4G nett.

Ifølge Netcom merker teleoperatører over hele verden at kundene har et umettelig behov for mobildata.

– Derfor var vi tidlig ute og investerte i 4G-teknologien. Allerede nå er volumet i 4G-nettet større enn volumet i 2G-nettet. Vi spår at 4G blir den viktigste databæreren i mobilnettet vårt framover, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS