Sony SS-AC3 og SS-AC5

Pressemelding fra Sony 3. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Detaljene er umiskjennelige: Sony introduserer to nye høyttalersystem for høyoppløst lyd

Høyoppløst lyd gir deg musikkopplevelser, slik de er ment å bli hørt – med en avslørende klarhet og følelsene fra artistens originale opptreden. To nye høyttalere fra Sony lar musikkelskere oppleve høyoppløst lyd i sitt eget hjem – med konsertkvalitet, uten et mylder av mennesker i stuen.  Treveis SS-AC3 og toveis SS-AC5 er bygget med et kompromissløst fokus på å gjengi naturlig, engasjerende lyd fra dagens høyoppløste lydkilder.

Begge modellene tilbyr audiofil lytting og bygger på designet til de kritikerroste AR- og NA ES-modellene fra Sony.

SS-AC3 treveis 6-drivers gulvstående høyttaler

Fra det mest intime jazzensemble til lyden av ett fullt orkester – vil du kunne verdsette detaljene i alle musikalske øyeblikk med SS-AC3. Denne treveis gulvstående høyttaleren inkorporerer en umåtelig sterk 30mm lydskjerm som er satt sammen med det bakre kabinettet, og reduserer interne vibrasjoner for å minimere uønsket lyd påvirkning.

Tydelige og definerte bassfrekvenser imøtekommes med en nyutviklet 130mm subwoofer av stiv aluminiums membran. Enheten består av et presset kremmerhus i papirmembran med spiralspor som demper resonans og bidrar til å reprodusere svært jevn lyd, særlig på middels til høye frekvenser.

Mellomtone- og diskantenhetene er plassert i et egne akustisk isolerte kabinett, atskilt fra subwooferens plassering, med egen refleksport. Dette todelte designet reduserer effektene av lufttrykket fra den lavfrekvente driveren som kan forstyrre gjengivelsen av viktige mellomtoner og diskant.

Sonys innovative I-ARRAY™ System suppleres av en 25mm hoveddiskanthøyttaler med to 19mm diskanthøyttalere. Kombinasjonen av disse tre høyfrekvente driverne forbedrer spredningen av ekspressivt detaljert diskant og utvider «sweet spot» slik at lyttere hvor som helst i rommet kan nyte en kompromissløs musikkopplevelse.

SS-AC5 toveis 4-drivers bokhyllehøyttaler

SS-AC5 er en toveis bokhyllehøyttaler i en kompakt størrelse som står i kontrast med dens formidable lydprestasjon. I likhet med den større SS-AC3, består den av en spesialformet lydskjerm som demper vibreringen og resonansen for jevn, og ufarget lyd.

Den dedikerte 130mm subwooferen er tilsammen med Sonys I-ARRAY trippel høyfrekvente driver, en firedrivers enhet i et plassbesparende kabinett som ikke vil sluke plass i stuen.

De to bakovervinklede bassportene gir en økt lavfrekvent strøm og artikulasjon for en tilfredsstillende utvidet, presis lydgjengivelse i lavere frekvensbånd.

Tilgjengelighet og pris

De nye SS-AC3 og SS-AC5 høyoppløste høyttalersystem fra Sony blir tilgjengelig fra oktober 2014, med følgende veiledende priser:

Tekniske spesifikasjoner SS-AC3/SS-AC5

SS-AC3

SS-AC5

Speaker system

3-way, 6-driver

2-way, 4-driver

Speaker units

Woofer 130mm cone type (2)

Midrange 130mm cone type (1)

Tweeter 25mm dome type (1)

Assist tweeter 19mm dome type (2)

Woofer 130mm cone type (1)

Tweeter 25mm dome type (1)

Assist tweeter 19mm dome type (2)

Rated impedance

Power (max)

100W

65W

Speaker type

Passive

Passive

Sensitivity

86dB/2.83V/m

84dB/2.83V/m

Frequency range

45Hz-40kHz

45Hz-40kHz

Dimensions

197 x 960 x 295mm

186 x 350 x 295mm

Mass

Approx. 18.5kg

Approx. 7.6kg

Powered by Labrador CMS