Nøkkelkundeansvarlige Eirik Solbakken og Ole Kristian Elvenes delte ut gratis vafler sammen med daglig leder Guri Brandsnes. Foto: Marte Ottemo

MARKERTE VAFFELDAGEN

25. mars var den store vaffeldagen, og blant andre Wilfa og Vaffelgutta inviterte til fest på Mathallen i Oslo.

Publisert

Mathallen i Oslo feiret sammen med blant andre Wilfa og den ideelle organisasjonen Vaffelgutta Vaffeldagen som seg hør og bør.

Alle inntektene fra dagen går til Vaffelgutta, som siden 2014 har delt ut vafler til de som trenger det mest og som hjelper til med jobberfaring for de som har falt utenfor arbeidslivet.

Rekordsalg av vaffeljern

Wilfas stand var populær blant publikum, der daglig leder Guri Brennhovd, og nøkkelkundeansvarlige Eirik Solbakken og Ole Kristian Elvenes delte ut gratis vafler.

– Hva får dere igjen for å stille opp på denne type arrangement?

Det samlet seg mange vaffelglade mennesker på Mathallen denne Vaffeldagen. Foto: Marte Ottemo

– Vi har i flere år hatt samarbeide med Vaffelgutta om levering av vaffeljern for å støtte deres virksomhet, men pandemien satte en stopper de to siste årene. Derfor er det naturlig at vi deltar igjen i år når dette er mulig. Vi får selvfølgelig igjen litt synlighet og oppmerksomhet rundt Wilfa vaffeljern også, men det er vel så viktig for oss å støtte opp om samarbeidspartneren og være med å bidra til at salget på vaffeldagen går til en god sak, sier Guri Brennhovd, daglig leder i Wilfa Norge til fagbladet Elektronikkbransjen.

Med rekordsalg av vaffeljern under pandemien, lå alt til rette for tidenes markering av vaffeldagen på fredag også i de tusen hjem.

Vi så at det var en stor dag i Sverige og en veldig bra kampanjedag der, men i Norge hadde ingen hørt om det

Salgstall fra Stiftelsen Elektronikkbransjen viser at det i 2021 ble solgt 420.000 vaffeljern. Dette er en økning på 30 prosent sammenlignet med 2020.

– Hva er bestselgerne blant Wilfas vaffeljern?

– Den store bestselgeren når det gjelder enkeltjern er Bell, vaffeljernet som har blitt kåret til best i test år etter år etter år. Denne er en ubestridt ener når det gjelder enkeltvaffeljern. Men, så ser vi også at mange ønsker seg dobbeltvaffeljern av praktiske hensyn, det går jo litt fortere å lage to og to vafler. Da får man ikke like store og fine vafler som med Bell, det vil medføre at dobbeltjernet blir ufornuftig stort, sier hun.

Svensk opprinnelse

Ifølge medieovervåkningsverktøyet Retriever ble vaffeldagen for første gang nevnt i norske medier i 2003, men inspirasjonen er hentet fra Sverige.

Det var både liv og vaffelrøre ved Wilfas stand under årets Vaffeldag. Foto: Marte Ottemo

I middelalderen ble «Jungfru Marie bebådelsedag» feiret den 25. mars, dette var dagen da Jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun var svanger med Jesusbarnet.

Dagen ble i Sverige også kalt Vårfrudagen, og historien skal ha det til at dette igjen ble til Våffeldagen fordi navnet ble slurvete uttalt.

– Vi så at det var en stor dag i Sverige og en veldig bra kampanjedag der, men i Norge hadde ingen hørt om det. Så vi trademarked Vaffeldagen, mest som en gimmick, men det er litt gøy å kunne si at det er vår dag, sier Morten Hoff, konsernsjef i Wilfa.

Vaffelgutta hjelper til med jobberfaring for de som av ulike årsaker har falt utenfor arbeidslivet. Foto: Marte Ottemo

Han forteller de har hatt et utstrakt samarbeid med andre for å få opp synligheten til Vaffeldagen.

– Vi har hatt et samarbeid med Toro i alle år, kjedene vi er representert i er med og de to første årene kjørte vi også radioreklame. Vi snakket med flere bensinstasjoner som kastet seg med, og vi har hatt en masse demonstrasjoner på butikker og på Egertorget. Og så har Wenche på God Morgen, Norge alltid laget vafler på dagen, sier han.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2022, som ble distribuert 19. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS