HÅPER RAW FUEL FÅR MARKEDET TIL Å KOKE

Wilfa Raw Fuel er en høyhastighetsblender som går så fort at rotasjonen på knivene på 22.000 omdreininger får innholdet til å koke.

Publisert Sist oppdatert

– Hvorfor inviterer vi til et pressearrangement for å lansere en blender, som det finnes mange av på markedet?

Produktdirektør Arild Jørgensen i Wilfa AS innleder et møte med norske journalister ved restaurant Bølgen & Moi på Tjuvholmen i Oslo med å stille dette spørsmålet. Han svarer slik:

– 70 prosent av markedet bruker blendere til å lage smoothies. Det som gjør vår maskin unik er ProGrade-motoren på 1.200 watt. Den er av en helt annen type, med en ny konstruksjon og langt større kraft, og kan gå i hele ti minutter mens de fleste blenderne på det norske markedet bare kan gå i to-tre minutter. En normal blender har 15.000 omdreininger, langt lavere når man har noe i blenderen, sier Jørgensen.

Vi tror Raw Fuel representerer en ny retning i salget av blendere, og kommer til å løfte kategorien i Norden

Han mener det åpner seg nye muligheter med Raw Fuel; man kan varme opp innholdet til 100 grader takket være hastigheten på bladene.

– Når bladene går så fort kutter de opp innholdet finere, det blir behagelig å drikke. Med denne kan man lage det meste; supper, sauser, barnemat, peanøttsmør, mandel- og rismelk. Man kan male nøtter og mandler, lage purreer og daiquiris med is. Jeg har blitt veldig glad i denne blenderen gjennom de seks månedene jeg har brukt den, og min favoritt er nøytral Biola, bær, havre og linfrø. Det gir en fin drikke siden grynene blir finkuttet, sier Jørgensen.

Mer fiber

Han legger vekt på at man med en høyhastighetsblender enkelt kan lage mat med mer fiber.

– Dette trenger kroppen mer av. Høyhastighetsblendere er en ny retning på det nordiske markedet, sier Jørgensen.

Med halvannen desiliter store havregryn, et par desiliter melk, tre desiliter vann og litt honning eller sukker, bruker maskinen drøyt tre minutter på å kutte og varme opp innholdet til en havresuppe på nærmere 60 grader.

– Raw Fuel har en Tritan-plastmugge som er lettere og tåler temperaturer opp til 100 grader. Med kapasiteten på halvannen liter ville det blitt tungt med glass. Vi gir ti års garanti på motor og blader, og Wilfa vil stå for en bærekraftig utvikling med produkter som holder over tid. Den er pro-gradert, og tåler hardt bruk, sier Jørgensen.

– Hvor mye av Raw Fuel er hyllevare fra kinesiske fabrikker?

– Dette er et produkt Wilfa har vært med å utvikle, og er en del av en kommende serie blendere vi utvikler helt fra bunnen, sier Jørgensen til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvilke forventninger har dere til salget?

– Vi har gode forventninger, og har allerede Elkjøp som kunde. Vi har stor tro på produktet; det er en solid maskin, sier Gitte Aasheim som er produkt- og markedskonsulent i Wilfa.

Stort i USA

Jørgensen sier høyhastighetsblendere selger i store volum i USA.

– De ligger en del år foran oss når det gjelder trender. Vi tror Raw Fuel representerer en ny retning i salget av blendere, og kommer til å løfte kategorien i Norden, sier Jørgensen.

Han venter det i første omgang er dem som virkelig er interessert i mat som kommer til å kjøpe Raw Fuel.

– Raw Food er en trend, det handler om sunn mat. Folk ønsker at ting skal være enkelt og raskt. Det er mange eksempler på dette, som kaffemaskiner som bruker kapsler og mer avanserte kjøkkenmaskiner. Slow food er en annen trend; at folk ønsker mer kontroll på hva de spiser. Sous-vide er et eksempel, slow cookers et annet. En liter vann kokes opp på sju-åtte minutter, og hvis man koker opp vannet først lager man suppe på et par minutter. Maskinen har forhåndsinnstilte program for varm suppe, iskald smoothie eller grønnsaksdrikk, og matstapper med temperaturmåler, sier Jørgensen.

Powered by Labrador CMS