Ultratynn mobil under fem millimeter

Tynn, tynnere, tynnest. Samsung har lenge fokusert på mobiltelefonens tykkelse, og er nå kommet under fem millimeter.

Samsung fortsetter satsingen på tynne mobiltelefoner i Ultra-serien, og den tynneste er nå under fem millimeter. Den koreanske produsenten vil gjøre Ultra til et familienavn for ulike produktgrupper. I fjor kom Ultra Edition, og i år kommer nye modeller i Edition 2.

– Design og mote er stikkord for disse seriene. Vi ser på Ultra som noe som forbinder det ytre i telefonene og de indre verdiene i form av teknologi. Men det viktigste er at Ultra-modellene er svært tynne. I tillegg vil vi utnytte navnet også for andre egenskaper i telefonen slik som Ultra Music, Ultra Video og Ultra Messaging, sier Michael Alstöm, nordisk produktsjef i Samsung Electronics Nordic AB.

Telefonene i Ultra-serien kommer i mange farger. Edition 2-modellene får kamera med 3,2 megapiksler bildebrikke og autofokus.

Materialvalg

Samsung har eksperimentert med ulike typer materialer i kabinettene. Metall kombinert med gummi kommer i noen av årets nyheter. Det gir en helt spesiell følelse av fasthet når telefonen ligger i hånden, og når den skal betjenes. På messen ble det også vist et kabinett i ekte tre, og Alström forteller at vi kan vente oss mange flere designvarianter i løpet av året. De nye D840 og C630 har aluminiumkabinett, senere kommer U300 som er i børstet stål.

– De fleste modellene vi ser her er ikke klapptelefoner. Er denne typen på vei ut?

– Nei, absolutt ikke. Fra vår side kommer vi til å produsere tre ulike designtyper. Det er klassisk-, klapp- og slidedesign, sier han.

Alström varsler også at det i løpet av året vil komme nye designvarianter.

Mega Search

Samsung har utviklet brukerfunksjonen Mega Search på sine Ultra-modeller. U600 var første telefonen med denne funksjonen. Mega Search går ut på at man på en enkel måte kan søke etter alle filer og brukerfunksjoner på telefonen. Alle mapper vises i bokstavorden på skjermen, og dessuten kan du skrive inn stikkord for det du søker etter. Søkingen skjer ved to touch-knapper, og disse modellene har stor skjerm på størrelse 2,2 tommer.

– De veldig tynne telefonene stiller bestemte krav til batteriets kapasitet. Hvordan løser dere dette?

– På forskjellige måter. Ultra Edition 2 har en teknologi vi kaller Opus. Den har gjort det mulig å øke batterikapasiteten med ti prosent for samtaletid og 40 prosent for videotid. På modellen Ultra Music F300 har vi løst det på en helt annen måte. Her ligger telefonen i et etui med innebygd batteri som gir tilleggskapasitet. Også i Ultra Messaging-produktene som i600 er kapasiteten forbedret.

På messen viste Samsung sin sjette mobil-TV-modell som heter F510. Nå venter man bare på hva de enkelte land vil velge av teknologiske standarder.

Design-ikon

Nordisk salgsdirektør Brian Fogh bekrefter Samsungs designstrategi.

– Ultra-linjen er det jeg vil karakterisere som superslank design. Strategien er samtidig å ha en funksjonalitet som er meget høy i forhold til hva vi ser på vanlige telefoner. Totalt mener vi derfor at Ultra-navnet skal være et ikon for kvalitet, sier han.

Fogh legger vekt på i600 i Ultra Messaging-serien som en viktig nyhet til forretningsmarkedet. Samsung har samarbeidet med Microsoft om programvare for denne type telefoner.

– Vi kommer til å gå kraftigere ut på forretningssiden i det nordiske markedet. Jeg ser jo at konkurrentene har mye av samme type design og teknologi som vi har, men nå leverer vi verdens minste 3G-baserte smarttelefon. Telefonen har fullt tastatur som følger nordisk språk med æ, ø og å. Vi kommer til å rendyrke Ultra-serien videre, og vi vil også styrke oss på musikktelefoner som er en viktig trend i dagens marked. Jeg kan også røpe at vi snart vil flytte noen grenser. Vi vil bygge bro mellom design og teknologi og mellom profesjonelle produkter og telefoner til forbrukermarkedet. Dermed går vi inn i alle segmenter med Ultra 2-serien, sier Fogh.