MOBILREKORD UNDER VM

Fotball-feberen ga ny rekord i datatrafikk i Telenors mobilnett, og stadig mer av trafikken går via 4G.

Publisert Sist oppdatert

Nordmenn brukte mobilen og nettbrettet som aldri før under VM-finalen mellom Tyskland og Argentina. I gjennomsnitt ble det avviklet 21 Gbps i timen fra kl. 22.00-23.00. Dette er 75 prosent mer trafikk enn en vanlig dag, og det høyeste Telenor noen gang har målt.

– Dette er en historisk milepæl for nordmenns bruk av datatrafikk, men ikke overraskende. Vi har sagt lenge at nordmenn er i verdenstoppen på bruk av strømming, chat, surfing og andre datadrivende tjenester. I Norge får vi rett og slett ikke nok av mobilen og de mulighetene den gir, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge i en pressemelding.

4G avlaster

Dette er en historisk milepæl for nordmenns bruk av datatrafikk

Gjennom toppkampene i VM har 4G-trafikken ligget på over 40 prosent til tross for at disse ble spilt i fellesferien.

–Det er klart at mange vil få med seg en slik begivenhet selv om folk er på farten og ikke nødvendigvis sitter hjemme i stua. Dette er en god indikasjon på at 4G-dekningen nå begynner å bli meget god over hele Norge, og det er første gang en så stor del av datatrafikken går over det nye 4G-nettet, sier Moen.

Telenor sier de så liknende tendenser under OL i Sotsji i februar, da Norge tok gull under lagsprint for kvinner og skiskyting-stafett.

– Telenor registrerte under sjakk-VM i fjor og OL i vinter at nordmenn i økende grad ser TV via mobilen og nettbrettet. Andelen daglig TV- og videostrømming økte fra 33 prosent til 45 prosent under OL, og som antatt så vi en liknende trend under VM, sier Moen.

Straffedrama på andreplass

Telenor rapporterer at trafikken under VM-finalen var 15 prosent høyere enn under rekorden fra OL.

– I løpet av timene VM-finalen varte ble det overført 26 TB data. Det tilsvarer 650.000 minutter strømming av video, sier Moen. 

Kampen som genererte nest mest trafikk under VM, var kvartfinalen Nederland-Costa Rica, mens bronsefinalen Brasil-Nederland ga tredje mest trafikk målt etter datatrafikk.

Powered by Labrador CMS