Canon XC10

Pressemelding fra Canon 8. april 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon presenterer XC10 – et banebrytende kompakt 4K video- og stillbildekamera

Canon lanserer i dag XC10 – et kompakt og lett video- og stillbildekamera som bringer profesjonell 4K-kvalitet til ambisiøse filmskapere og entusiaster. XC10 har arvet mange av funksjonene fra Cinema EOS-serien og byr på eksepsjonelt allsidige opptaksmuligheter. Kameraet er et umerket valg som kompakt, frittstående alternativ for uavhengige filmskapere, og som B-kamera i større produksjoner.

4K-opptak for entusiaster

XC10 gir imponerende opptak takket være den suverene, markedsledende bildekvaliteten du vanligvis bare får med større kameraer, samt fleksibiliteten og brukervennligheten som er karakteriserer kompakte videokameraer. Kameraets avanserte bildeprosessering – en kraftkombinasjon bestående av en spesialutviklet 1-tommers CMOS-sensor og Canons nye DIGIC DV5-bildeprosessor – gir filmskaperspirer og erfarne proffer den lynraske hastigheten og kvaliteten som kreves for opptak av 4K-video med en rekke ulike bithastigheter.

XC10 integreres sømløst i eksisterende arbeidsflyter eller produksjoner med eksisterende Cinema EOS-kameraer og kan ta opp UHDTV-standard (3840 x 2160) 4K-kvalitet på et internt CFast 2.0 ™ -kort med opptil 305 Mbps, eller i full HD-kvalitet (1920 x 1080) på et SD-kort med opptil 50 Mbps, med profesjonell 4:2:2-fargesampling for høy kvalitet.

XC10gir fyldige farger på linje med Cinema EOS-kameraene og har høy ISO på opptil ISO 20 000 som sikrer suverent resultat i dårlige lysforhold, mens 12-trinns stort dynamisk omfang gir skarpe detaljer i både høylys og skygge.

Kameraet gir deg frihet til å fange et bredt spekter av motiver i profesjonell 4K-kvalitet takke være et spesialutviklet 10x optisk zoomobjektiv som kan skilte med Canons klasseledende teknologi for bildestabilisering. Med allsidig brennviddeområde fra 27,3 til 273 mm (tilsvarende 35 mm i videomodus) kan videofotografer enkelt fange alt fra en storslagent landskap til nærbilder med ett og samme objektiv. Både proffer og entusiaster kan veksle mellom filmopptak og stillbilder, og ta bilder på 12 megapiksler eller hente ut stillbilder på 8,29 megapiksler fra 4K-videoopptak.

Førsteklasses design optimalisert for enkel betjening

XC10redefinerer standarden for avansert, kompakt videokameradesign med et kamerahus som er svært intuitivt å bruke. Det er utstyrt med et dreibart grep som støtter en rekke opptaksstiler. I tillegg er kontrollene for sentrale funksjoner lett tilgjengelig, blant annet en ring for manuell zooming og fokusering. Kameraet er designet for å passe til alle opptakspreferanser og har en vribar LCD-berøringsskjerm på 7,66 cm med 100 prosent bildefeltdekning, og direkte tilgang til menysystemet med et enkelt sett krysstaster. Det finnes også en optisk lupesøker som passer til LCD-skjermen for en mer tradisjonell opptaksopplevelse.

Inspirerer til kreativitet med proff arbeidsflyt

Profesjonelle videofotografer kan enkelt integrere XC10med eksisterende produksjonsutstyr og arbeidsflyter, takket være kameraets portefølje av profesjonelle standardkodekser og opptaksmoduser. Canons nye XF-AVC H.264-kodek støtter opptak i både 4K og full HD-kvalitet, noe som gir enkel integrering i ikke-lineære redigeringssystemer som er standard i bransjen. Canon Log Gamma gir også stor redigerings- og behandlingsfrihet i postproduksjon, med sømløs kvalitetsmatching med innhold tatt opp med Cinema EOS-kameraer. Du kan også ta opp i 4K-kvalitet og senere nedkonvertere til full HD, noe som gir enda høyere kvalitet på sluttproduktet og større fleksibilitet i redigeringsprosessen.

Et utvalg av funksjoner for opptak i sakte eller rask film, inkludert opptak med opptil 1200x hastighet i 4K/Full HD-kvalitet og ned til 1/4x hastighet i HD-kvalitet, samt intervallopptak, åpner for mange kreative muligheter.

XC10har også støtte for Wi-Fi slik at du kan fjernstyre sentrale funksjoner fra en nettleser, smarttelefon eller nettbrett, noe som gjør kameraet til en sentral komponent i utstyrspakken til enhver Cinema EOS-videofotograf.

XC10– viktige funksjoner:

1)Canon er en autorisert lisensinnehaver av CFast 2.0 ™ varemerke, som kan være registrert i enkelte land

Powered by Labrador CMS