Sony a7R II

Pressemelding fra Sony 15. juni 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nytt flaggskip fra Sony: a7R II gir deg en innovativ bildeopplevelse

Sony introduserer i dag sitt nye speilløse fullformats flaggskipkamera, a7R II (ILCE-7RM2).

Den nye a7R II med utskiftbar optikk har verdens første bakbelyste fullformats Exmor CMOS-sensor i, som leverer høy oppløsning (ca. 42.4MP megapiksler), høy lysfølsomhet (opp til ISO 102400) [i] og rask autofokus som responderer opptil 40 prosent raskere enn den originale a7R takket være 399 punkters fasedeteksjons AF.

Kameraet er også utstyrt med en 5-akset bildestabilisator, som den anerkjente a7 II-modellen, og kan ta bilder og gjøre opptak i 4K i en rekke formater, inkludert i Super 35mm (uten piksel-binning) og i fullformat, som den første i verden innenfor digitale kameraer i. I tillegg kommer kameraet med XGA OLED Tru-Finder med verdens største (0.78x) søkerforstørrelse[ii].

Høy oppløsning, høy sensitivitet, rask respons

Den nyutviklede 42.4MP bakbelyste CMOS-sensoren er den mest avanserte og høyoppløste fullformat bildesensoren som Sony noen gang har skapt, og lar a7R II oppnå nye nivåer av kvalitet, lysfølsomhet og responstid. Tidligere har mange fotografer blitt tvunget til å velge mellom høy oppløsning eller rask autofokus, eller mellom høy oppløsning og høy lysfølsomhet ved valg av kamera. Takket være den innovative bildesensoren til nye a7R II, er ikke det lenger et valg fotografer trenger å ta.

Den 42.4MP-sensoren kombinerer tettsittende on-chip design og antirefleks-belegg på overflaten av sensoren, noe som dramatisk forbedrer lyssamlingseffekten og gir høy lysfølsomhet med lite støy og stort dynamisk omfang. Resultatet er et imponerende ISO-område fra 100 til 25600 som kan utvides til ISO 50 til 102400 ii.

I tillegg muliggjør sensorens bakbelyste konstruksjon raskere overføringshastighet og at bilder kan bli tatt med høy oppløsning uten at det går på bekostning av lysfølsomheten. Data kan sendes med en hastighet som er 3.5 ganger raskere enn den originale a7R-modellen.

Som en ideell match for Sony omfattende rekke av FE-objektiver (35mm fullformats-kompatible E-mount-objektiv), er a7R II utstyrt med en rask BIONZ X bildeprosesseringsmotor som gir bilder og videoer utrolige detaljer og lite støy. Det er heller ingen optisk low-pass-filter på kameraet, noe som sikrer at bilder av natur og landskap kan bli tatt med høyest mulig oppløsning og klarhet.

a7R II har også en ny utløser som reduserer vibrasjoner med 50 prosent sammenlignet med forgjengeren og som har en levetid på ca. 500,000 bilder[iii]. Kameraet kan også bli satt i stillemodus (Silent Shooting mode) slik at man kan ta bilder helt stille uten noen form for sensorvibrasjon eller lukkerlyd.

Den nye bildesensoren er utstyrt med 399 punkters fasedeteksjons AF ­­– verdens største AF-dekning på en fullformatsensor i – som jobber sammen med 25 AF kontrastpunkter for å oppnå fokusrespons som er ca. 40 prosent raskere en den originale modellen. a7R II bruker en avanserte algoritme for bevegelsesdeteksjon kombinert med rask, hybrid autofokus for å oppnå opptil 5fps serieopptak med AF-sporing.

Fasedeteksjos AF-systemet til a7R II fungerer godt med Sonys A-mount-objektiv når de er montert på kameraet via adapterne LA-EA3 eller LA-EA1. Dermed kan fotografen ha gleden av a7R II med et stort utvalg av objektiver.

5-akset bildestabilisering optimalisert for 42.4MP

Den nye flaggskipmodellen a7R II er utstyrt med et innovativt 5-akset bildestabiliseringssystem som har blitt utviklet for å støtte sensorer med høy oppløsning. Likt systemet lansert i det anerkjente kameraet a7 II, stabiliserer det avanserte systemet kamerarystelser langs fem akser under billedtakingen, inkludert bevegelser(pitch og yaw) som kan oppstå ved bruk av et telefoto-objektiv; forskyvningsrystelser (X- og Y-akser) som blir merkbart når forstørrelsene øker; og rotasjonsrystelser (rulling) som ofte påvirker video-opptak. Kameraets stabiliseringssystem kompenserer for bevegelser tilsvarende fotografering med en lukkertid på 4.5 trinn[iv].

I tillegg jobber den 5-aksede stabiliseringen godt med Sonys a-objektiv med optisk SteadyShot™ (OSS) for å levere maksimal stabilisering og klarhet, samtidig som den yter veldig godt via en kompatibel adapter med Sony A-mount-objektiver[v] uten innebygget stabilisering. Effekten av stabiliseringen kan forhåndsvises på LCD eller OLED-søkeren på kameraet.

Uovertrufne 4K filmopptak

De imponerende videoegenskapene til Sonys nye a7R II inkluderer muligheten til å gjøre opptak i 4K-kvalitet (QFHD 3840x2160), enten i Super 35mm eller i fullformatsmodus.

I Super 35mm-modus vil kamera samle en mengde informasjon fra ca. 1.8 ganger så mange piksler som 4K ved å bruke full-piksel-avlesning uten pikselbinning, og samler informasjonen til å produsere 4K-videoer med minimalt av moaré og ‘jaggies’.

I fullformatsmodus benytter a7R II seg av den fulle bredden av 35mm-sensoren for 4K-opptak. Det er verdens første digitalkamera som tilbyr dette innebygde fullformatet med 4K-opptaksmulighet i.

Kameraet bruker den avanserte XAVC S[vi]-kodeken under video-opptak, med en bit-rate på 100 Mbps under 4K-opptak og 50 Mbps under full HD-opptak. I tillegg kommer a7R II med en rekke funksjoner som støtter profesjonelle opptak, inkludert Picture Profile, S-Log2 Gamma og S-Gamut, 120fps høy bildefrekvens ved opptak i HD (720p), tidskode, ren HDMI-utgang og mer.

Oppgradert design, funksjon og pålitelighet

Den nye fullformat a7R II har en oppgradert XGA OLED Tru-Finder™ som leverer verdens høyeste søkerforstørrelse iii med 0.78x for krystallklare forhåndsvisninger av bilder og avspilling. ZEISS® T* Coating er også brukt for å redusere uønskede refleksjoner som påvirker fotograferingsopplevelsen.

Kameraet har en ekstremt solid og profesjonell konstruksjon, takket være en lett design i magnesiumlegering. Grepet og utløserknappen har også blitt redesignet fra forgjengeren.

a7R II er kompatibel med Wi-Fi® og NFC og fungerer utmerket med Sonys PlayMemories Mobile™-app som er tilgjengelig for Android™ og iOS, samt med Sonys økende antall PlayMemories Camera Apps™ som tilfører mange kreative muligheter til kameraet. For eksempel finnes det nå enda flere kreative muligheter for time-lapse-fotografering gjennom en ny “Angle Shift add-on”[vii]-app som lar brukere enkelt legge til panorama, tilt og zoom til time-lapse-bildene uten behov for ekstra kamera- eller PC-utstyr. Lær mer på www.sony.net/pmca.

Sony har også introdusert den nye LCD-skjermen CLM-FHD5 – en ideell partner til a7R II ved video-opptak. LCD-skjermen, en kompakt 5.0 type Full HD-skjerm (1920x1080p), inkluderer funksjoner som forstørring og peaking for presis fokus, falske farger, videonivåmarkør for å tilpasse eksponering og S-Log-skjerm som støtter S-Log-opptak.

Pris og tilgjengelighet:

a7R II vil være tilgjengelig fra slutten av juli 2015, og vil ha en veiledende pris på 33 000 kroner.

[iii] According to Sony internal testing,with the electronic front curtain shutter activated.[ii] Amongst digital still cameras. The viewfinder magnification is approx. 0.78x (with 50mm lens at infinity, -1m-1). As of June 2015, based on Sony research[i] Expanded ISO range available only for shooting still images

[iv] Based on CIPA standards. Compensates for angular shake (pitch and yaw). Measured using a Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA lens, with long exposure noise reduction turned off.

[v] Some lenses are not compatible with 5-axis image stabilisation.

[vi] An SDXC memory card with a Class 10 or higher speed rating is required for XAVC S recording and UHS Speed Class 3 is required for recording at 100Mbps

[vii] In European countries where PlayMemories Camera Apps are currently available

Powered by Labrador CMS