FLERE UHD- OG BUEDE TV-MODELLER

Innen lyd og bilde er den største nyheten ifølge Paal Anders Jansen i Samsung antall TV-modeller med buet skjerm og Ultra HD-oppløsning.

Publisert Sist oppdatert

– Samsung har fokus på dette, flere andre følger oss, og vi utvider med flere størrelser og også med prisgunstige modeller. I størrelser på 60 tommer og større er fokuset på Ultra-HD (UHD) mye større, og samtlige buede modeller i toppsegmentet har UHD, sier salgssjef Jansen til fagblade Elektronikkbransjen.

– Hvor stor andel av modellene deres har UHD?

– Vi lanserer 17 buede modeller, både i full HD og UHD, sistnevnte kommer både i 6-, 7- og 8-serien, så vi bredder sortimentet og når flere prispunkter, sier produktansvarligKnut-Eirik Rørnes.

I størrelser på 60 tommer og større er fokuset på Ultra-HD (UHD) mye større, og samtlige buede modeller i toppsegmentet har UHD

De buede modellene kommer i størrelser fra 48 til 105 tommer. En 105-tommer stor og buet UHD-TV har fått bildeformatet 21:9. Denne har 11 millioner piksler (5120x2160), fem ganger så mye som som Full-HD. Innhold i SD- eller Full-HD skaleres opp med Samsungs egen bildeteknologi Peak Illuminator. Denne modellen har en innebygd høyttaleren på 160 watt, og kommer også i en utgave der skjermen er bøyelig, slik at brukeren selv kan justere velge om den skal være flat - eller graden av bue.

– Er dere overrasket over hvor raskt UHD er blitt tilgjengelig for massemarkedet?

– Vi ser at interessen hos kundene har vært der hele tiden, at de ønsker å få den siste teknologien som er tilgjengelig, sier Rørnes.

Prototyp på oled

Jansen skyter inn:

– Kundene ønsker maksimal oppløsning på de større skjermene, ikke minst på grunn av den økte tilgangen til høyoppløst innhold fra for eksempel Netflix. Vi har som markedsleder en stor del av dette salget, og det er også grunnen til at vi øker antall modeller.

– Vi ser nå UHD også i rimeligere modellene, hva skiller disse fra de dyrere?

– Selvfølgelig både paneler, materialvalget i rammene, prosessorene og måten bildet behandles. Du får med en toppmodell en mye bedre TV, men for dem som ønsker UHD til en rimeligere penge kan vi også tilby gode TVer, sier Rørnes.

– Dere viser igjen en prototyp på oled, har dere noe nytt i denne skjermteknologien?

– Vi viser den samme UHD-modellen vi viste på CES-messen i Las Vegas i januar. Vi arbeider hele tiden med å utvikle teknologien, så oled er ikke noe vi har lagt dødt. Men per dato fokuserer vi på UHD og buede TVer med lcd-paneler, sier Rørnes.

Multirom utvides

– Hvordan ligger Samsung an på TV-siden i Norge?

– Vi har beholdt en stabil andel i mange år, men det er en tøff konkurranse om dagen sier Jansen.

– Hvilken utvikling ser dere når det gjelder skjermstørrelser?

– I dag er folkestørrelsen 55 tommer, men også 65 kommer for fullt. Her kommer de buede skjermene veldig godt frem. I UHD-kvalitet snakker vi om priser fra 20.000 kroner, sier Rørnes.

På lydsiden viser Samsung som på CES sitt nye multiromssystem, der høyttalerne kommuniserer trådløst og styres via applikasjoner.

– Vi utvider fra to til tre modeller, og lanserer også en buet lydplanke som er tilpasset TVene våre. Denne kan plasseres på benk foran TVen, eller henges på vegg, og det ser veldig pent ut, sier Rørnes.

Denne er trådløs, kommer i størrelser beregnet på 55 og 65 tommers TVer, og støtter 8.1-kanales lyd. HW-H7500 lanseres i oktober, har design i børstet aluminium, sort og sølv, og vil koste 6.500 kroner.

Den nye multirom-høyttaleren M3 er lillebroren til M5 og M7, og har også trådløs overføring av lyd via wifi. Alle har støtte for Spotify Connect, man kan spille musikk man har liggende lokalt, og selv velge hvilke høyttalere som skal brukes via en applikasjon. M3 er i butikkene i september til 1.700 kroner.

Powered by Labrador CMS