FLUST MED ULTRA HD

TP Vision lanserte en hel rekke nye Philips-TVer under årets IFA-messe, og vil utfordre oled på sortnivået med sin toppmodell.

Publisert Sist oppdatert

TP Vision viste fram fire nye Philips modellserier med Ultra HD på IFA i år, og har også TVer for de med en slankere lommebok.

Philips’ nye budsjettserie heter 7909 og skal gi nordmenn 4K-oppløsning fra rundt 13.000 kroner for 49-tommeren og 17.000 for 55-tommeren.

– I løpet av andre halvår kommer vi med 13 nye 4K-TVer, så vi tror virkelig på teknologien, sier Daniel Eriksson, nordisk nøkkelkundeansvarlig i TP Vision, til fagbladet Elektronikkbransjen. 

Vi tror den store trenden i 2014 og 2015 vil være TVer som kjører Android operativsystem

Første med kurver

8909C er selskapets første buede TV, hvor TP Vision introduserer sitt Android-baserte operativsystem.

– Med 8909 tester vi markedet for bøyde TVer. Jeg ser ikke at bildet skal bli bedre med buet skjerm før du kommer opp i riktig store størrelser, men vil kundene ha det så skal vi være der, sier han.

Designmodellen kommer kun i 55 tommers og har tresidig Ambilight. Prisen vil ligge rundt 21.000 norske kroner.

– Vi tror den store trenden i 2014 og 2015 vil være TVer som kjører Android operativsystem. Vi vil gjenskape det kunden kjenner til hjemmefra, telefonen og nettbrettet, i grensesnittet på TVen. Og med den hastigheten som finnes i hjemmenettverkene i dag, og kraften som sitter i TVen er brukeropplevelsen blitt veldig bra, sier Daniel Eriksson, nordisk nøkkelkundeansvarlig i TP Vision, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Også 9109-serien, modellene TP Vision venter skal bli blant deres mest populære denne høsten, bygger på Android-plattformen. TVene kommer med 4-sidig Ambilight, og en trådløs subwoofer som skal forsterke lydopplevelsen. Modellene har også fått et mer påkostet bildepanel, og Philips egen Perfect Pixel Ultra HD oppskalering.

– Med Google Play har du spill og filmer du kan leie og kjøpe, og alle TVene våre har en 1,6 GB harddisk innebygd. Det høres kanskje ikke så mye ut, men det er nok til små spill. Du kan også koble til en ekstern harddisk. Og ved å kjøre Android får vi tilgang på alle utviklerne og appene som finnes der ute, sier Eriksson.

– Hvor stor andel av modellene deres har Ambilight?

– Nesten 80 prosent av TVene vi selger har Ambilight, bare innstegsmodellene i 4000-serien har det ikke. Ambilight er superviktig for oss, det er det som skiller oss fra konkurrentene, sier Eriksson.

Direkte-led for sorthet

Av de fire store TV-nyhetene Philips kommer med denne høsten er 9809 flaggskipet. Den bygger videre på Philips’ Android-plattform sammen med Philips eget Smart TV-tilbud.

Philips 9809 har Ultra HD Micro Dimming Premium og Bright Pro, som ifølge TP Vision dramatisk forbedrer kontrast og detaljer i bildet. Den nye Perfect Pixel Ultra HD-teknologien skal optimalisere og oppskalere alle typer bildekvalitet til Ultra HD-nivå.

– 9809 har også direkte-led, ekte bakgrunnsbelysning i stedet for kant-led-teknologi. Og det gir veldig bra sortnivå, sier Eriksson.

En av ulempene med den tradisjonelle kant-led-teknologien er skjermene kan plages av lysgjennomtrenging. Med diodene plassert i felt direkte på selve bildepanelet, slippes ikke unødvendig lys gjennom og sortnivået blir bedre.

En annen nyhet er at den nye Philips toppmodell er den første med Spotify Connect, som gjør smart TVen til en naturlig kobling i hjemmemusikk-nettverket.

Strømmer fra boks

TVen kommer i 65 tommer, er omgitt av en tynn antrasitt farget metallramme og har firesidig Ambilight. TP Vision har også tenkt på lydopplevelsen, 9809 er supplert med en trådløs subwoofer som tynn nok til å gjemmes under sofaen.

Samtlige av de nye Ultra HD-modellene fra Philips kan fjernstyres via Android- og iOS-mobiler og -nettbrett. I tillegg støtter de nye modellene tilkoblingsstandarden HDMI 2.0 som er nødvendig for å være kompatibel med 4K mediespillerne vi håper kommer på markedet snart. Men Philips-skjermene mangler innebygd støtte for HEVC (High Efficiency Video Codec), som er nødvendig for å kunne strømme 4K-innhold fra for eksempel Netflix.

– I første kvartal kommer de av våre kunder som kjøpt en 8000- eller 9000-serie av våre TVer til å få en boks som heter UHD 880 gratis. Der må man bare registrere seg, så får man den gratis. Da oppgraderes TVen også til Android L, som er enda raskere og mer brukervennlig, sier han. 

– Hvordan tror dere i TP Vision at Ultra HD-markedet skal utvikle seg?

– Vi vil at gjennomsnittsprisen på TVer skal opp, og det gjør man ved å selge Ultra HD-TVer. Vi forsøker å ha en stabil, god pris på våre modeller og jobber tett med våre kunder for å unngå den verste priskrigen, sier Eriksson.

Powered by Labrador CMS