Med den nye ambient-modusen går TVen nesten i ett med veggen bak. Foto: Samsung

HER ER SAMSUNGS TV-NYHETER

Samsung viser fram en rekke nye modeller på et arrangement i New York, og kommer med nye funksjoner.

Publisert

Under årets CES-messe i januar viste Samsung fram mange spennende konsepter, men det var ikke mange nye modeller å se. Nå lanserer selskapet en rekke nye TVer, både i Qled-flaggskipserien og premium UHD. En stadig større rekke av store skjermer viser de også fram.  

 Dette er vår mest innovative og sofistikerte lansering noensinne. Lanseringen av disse modellene svarer definitivt på designinteressen som vi ser blant dagens TV-kjøpere, sier Tommy Nilsson, ansvarlig for TV/AV i Samsung Norden i en pressemelding.

I kampen mellom Oled og Led som beste TV-teknologi, har Samsung satset på sistnevnte. Qled, Led med kvanteprikker, er deres svar på bedret sortvinå, fargegjengivelse og lysstyrke, og nå kommer de altså med helt nye flaggskipmodeller. Blant forbedringene finner vi en ny panelkonstruksjon, Direct Full Array bakgrunnsbelysning, en oppdatert One Invisible Connect-kabel, i tillegg til nye smarte funksjoner som forenkler installasjonsprosessen. En av de største nyhetene er Ambient Mode, som gjør at den tidligere svarte skjermen går i ett med veggen bak når TVen er i dvalemodus, slik som på bildet I starten av artikkelen.

 Samsung mener også alvor med satsingen på store skjermer, og lanserer flere modeller på over 75 tommer. Selskpapet sier det er et resultat av etterspørselen etter større modeller, som også er forventet å øke i år. 

Her er noen av de 11 nyhetene Samsung lanserte:

Flaggskipmodellen Samsung Q9FN

Qled-TVen Q9FN er det nye toppmodellen fra Samsung. Foto: Samsung.

Toppmodellen Q9FN kommer med Direct Full Array. Denne funksjonen kontrollerer LED-lyset svært presist ved hjelp av vidvinkellinser, og resultatet skal gi en bildekvalitet som kombinerer lysstyrke og farge med en dyp og mørk sort. Den har også Ambient Mode for at QLED-TVen skal være dekorativ også når du ikke ser på TV eller spiller på den. Du tar ganske enkelt et bilde av veggen TVen skal henge på med mobilen, og skjermen viser det samme mønsteret eller fargen som veggen bak TVen, og du kan  kombinere det med praktisk informasjon som tid eller værmeldingen. 

Samsung har videreutviklet One Invisible Connection slik at den gjennomsiktige kabelen som går fra One Connect-boksen til TVen nå også har integrert strømforsyning. Ledningen er i teflon, som er resistent mot varme og svært holdbar. Det blir enklere å innrede hjemmet, da TV-boksen og andre enheter kan kobles til One Connect-boksen, plasseres utenfor synsvidde og kobles til skjermen med den diskrete ledningen.

Samsung Q9FN kommer i 55, 65 og 75 tommer.

Samsung Q8CN har fått en ekstra slank utførelse. Foto: Samsung.

Samsung Q8CN

Samsung Q7FN kommer kun i flat versjon. Foto: Samsung.

Q8-serien fra Samsung er en modell hvor design står i fokus. Den ekstra slanke TV-en dropper det direkte baklyset fra Q9, til fordel for en noe enklere kant-LED løsning, og den må også klare seg uten det nye Ultra Black-filteret. Ellers er dette en topp-spekket modell med alle de nye finessene om bord, inkludert et QLED bildepanel med kapasitet for 1500 nits, den nye kabelen og koblingsboksen, Ambient mode med lyssensor, samt en utvidet, superrask spillmodus. Q8 kommer i både flat (F) og buet (C) versjon, i 55 og 65 tommer størrelse.

Samsung Q7FN

Oppfølgeren til fjorårets populære Q7-serie blir en prisgunstig inngangsbillett til QLED-teknologien. Den får veldig mye til felles med 8-serien spekifikasjonsmessig, men kommer kun i flat versjon med en mørkere finish og rettvinklet fot. I likhet med de dyrere modellene har den også dobbel TV-tuner for bakkenett, kabel og parabol, inkludert PVR-funksjon.

Samsung Q7FN kommer i 55, 65 og 75 tommer.

De 11 nyhetene kommer i QLED, Premium UHD, UHD og i Ultra Large-skjermer. De vil bli tilgjengelig i både flat og buet design, og i ulike størrelser. 

De nye modellene i Premium UHD-serien i 2018 er NU8505 (55/65”) og NU8005 (49/55/65/75/82”). Premium UHD har funksjoner som Dynamic Crystal Color, HDR10+ kompabilitet, stilrene installasjonsløsninger samt oppdateringer for Smart TV med One Remote Control.   

De nye modellene i UHD-serien i 2018 er NU 7405, NU7305(65/55") og NU7105 (75/65/55/49") som alle kan vise 4K UHD og HDR. De har en tynnere og finere design som er enkel å installere med Smart TV funksjoner.

Modellene NU8005, Q7F og Q9F blir tilgjengelige i 75 tommer og større. I løpet av året lanseres også den nyeste soundbaren N960, med Dolby Atmos.

Powered by Labrador CMS