Endre Nordli i Belkin og Linksys med smarthøyttaleren Belkin Soundform Elite, med lyd utviklet av Devialet og en trådløs lader i toppen. Foto: Stian Sønsteng

BELKIN OG DEVIALET SAMMEN OM HØYTTALER

Soundform Elite er Belkins smarthøyttaler med trådløs ladestasjon på 10 watt og lyd fra den franske audiospesialisten Devialet.

Publisert

Den har innebygd Google Assistent, og to basselementer som slår synkront mot hverandre. Dette skal gjøre at man unngår vibrasjoner, slik at mobilen kan lades trådløs uten at den faller ned.

Fagbladet Elektronikkbransjen får se Soundform Elite på CES-messen i Las Vegas i begynnelsen av januar, sammen med Belkin og Linksys norske representant, Endre Nordli.

Ifølge en pressemelding fra Belkin er dette starten på en større lydportefølje fra selskapet, samtidig som Soundform Elite ivaretar selskapets posisjon innen trådløs lading.

Dette er starten på en større lydportefølje fra selskapet

Devialet er blant annet kjent for blåtannhøyttaleren Phantom, som koster 30.000 kroner. I tillegg til de to basselement på sidene, har Soundform Elite et fulltoneelement plassert i midten. Høyttaleren kommer i handelen første kvartal, for i underkant av 3.000 kroner.

5G og Wi-Fi 6

Belkin er i dag en del av Foxconn Interconnect Technology (FIT). Belkin ble grunnlagt i 1983 i USA, og kjøpte i mars 2013 Cisco Systems divisjon for hjemmenettverksprodukter, inkludert varemerket Linksys. I 2018 ble Belkin International kjøpt av kinesiske Foxconn Technology Group, og er i dag en del av datterselskapet Foxconn Interconnect Technology (FIT).

Fra Linksys viser selskapet på CES flere 5G-rutere, blant annet et mobilt tilknytningspunkt klargjort for e-sim, en fullverdig 5G-ruter i Velop-serien som kan være en del av et maskenettverk (mesh), og en utendørsmodell for at man skal oppnå bedre forbindelse med 5G-mastene.

Innen Wi-Fi 6 viser selskapet også flere produkter, blant annet et trådløst punkt, eller en node/satellitt, i Velop-serien, som er kompatibel med eksisterende Velop-produkter.

I tillegg til Belkin og Linksys, har Foxconn Interconnect Technology (FIT) varemerkene WeMo og Phyn. WeMo er Belkins smarthjem-produkter, mens Phyn er smartprodukter der sensorer i rørene monitorerer alt som har med vannet og gjøre.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2020, som ble distribuert 13. februar. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS