Peter Kaic fra Acer viser fem den nye Spin-maskinen. Foto: Jan Røsholm

ACER MED DATAKRAFT OG SPILLSKJERMER

For dem som trenger litt ekstra datakraft skal Acer ConceptD 7 Ezel Pro være en god nyhet. For spillerne kommer en tre nye skjermer.

Publisert

– ConceptD 7 Ezel Pro er laget for dem som krever litt ekstra datakraft, eksempelvis til 4K-redigering, bildebehandling eller animasjoner, sier nordisk produktdirektør Peter Kaic i Acer Danmark.

Fagbladet Elektronikkbransjen møter ham på Acers utstilling på elektronikkmessen CES i Las Vegas. Skjermen er hengslet slik at man kan bruke maskinen i fem ulike moduser. Det skal ifølge Acer gjøre det enklere for designere å samarbeide, dele og bringe ideer ut i livet. De fem ulike modusene er delingsmodus, flytende modus, stående modus, nettbrettmodus eller visningsmodus.

Acer ConceptD 7 Ezel har vribar skjerm, slik at brukeren kan tilpasse vinkelen etter eget ønske. Foto: Acer.

– Vi så at mange spill-maskiner ble kjøpt av folk som ikke skulle spille, men som trengte mer datakraft, derfor utviklet vi ConceptD, sier Kaic.

ConceptD Ezel Pro-serien har fått forbedret både bildekvalitet og datakraft. Maskinen er utstyrt med en 4K-skjerm som har en lysstyrke på 400-nits. Skjermen er laget av Gorilla Glass 6, som skal gjøre den bestandig mot fall. Et antirefleksbelegg skal gjøre det enklere å se bruke skjermen utendørs eller i sterkt lys.

– Den medfølgende pennen gir en perfekt blekkflyt, og trenger heller ikke batteri, sier Kaic.

Acer ConceptD 7 Ezel er utviklet for de som trenger ekstra datakraft. Foto: Acer.

Maskinen skal ha et lavt støynivå, og Acer sier den vil lager mindre enn 40 dB.

– Dette er et nytt segment for oss, som blir veldig viktig, sier Kaic.

ConceptD 7 Ezel Pro er i handelen i Norge i april, og prisen vil være rundt 30.000 kroner.

Fleksibel Spin 3 og Spin 5

De nye Spin 5 og Spin 3 er de oppdaterte og bærbare modeller i PC-serien. De har fått et slankere design, de nyeste 10. generasjons Intel-prosessorene og Windows 10 Home. Maskinene er utstyrt med 360-graders hengsling, slik at brukeren kan velge vinkel på skjermen i forhold til tastaturet.

– Spin 5 har fått et 2K-panel i 3:2-format, som er et bedre format til alt annet enn video, sier Kaic.

3:2-formatet gir ifølge Acer 18 prosent mer vertikal plass sammenlignet med en like bred 16:9-skjerm, slik at brukerne slipper å rulle bildet så mye når de ser på nettsider, regneark og dokumenter.

ConceptD 7 Ezel Pro er laget for de som krever litt ekstra datakraft, eksempelvis til 4K-redigering, bildebehandling eller animasjoner

– 16:9-formatet ble laget for video, sier Kaic.

Skjermen på Spin 5 er på 13,5 tommer, mens Spin 3 har en 14 tommers full HD-skjerm i et tradisjonelt 16:9 format. Begge er utstyrt med en ladbar penn, såkalt stylus, som er til å skrive på skjermen.

Acer Spin 5 har 13,5 tommer skjerm og 360-graders hengsling. Foto: Acer.

– Stylusens lengde er som en vanlig kulepenn, rundt 12 cm, noe som gjør den behagelig å holde, sier Kaic.

Pennen har en egen plass, hvor den samtidig lades. Etter kun 15 sekunders lading skal den kunne brukes i ytterligere 90 minutter. Spin-maskinene kommer i salg i løpet av våren, og prisen for Spin 3 blir rundt 9.000 kroner, mens Spin 5 koster 12.000 kroner.

Acers nye 55 tommers oled spillskjerm har sensor som regulerer lysstyrken. Foto: Jan Røsholm.

Tre nye spillskjermer

Acer kommer med tre nye skjermer under navnet Predator; X32 på 32 tommer, X38 på 38 tommer og som navnet viser har CG552KP en skjermstørrelse på 55 tommer.

– Denne skjermen har UHD-oppløsning og en lysstyrke på 1440 nits, det er nesten dobbelt så mye som en vanlig PC-skjerm, sier Kaic.

Predator X32 har en oppdateringshastighet på 144 Hz, og IPS-panelet har en betraktningsvinkel på opptil 178 grader. Den leveres med to høyttalere på 4 watt. Predator X32 er i salg i løpet av andre kvartal og prisen blir rundt 35.000 kroner.

Spillskjermen Predator X38 er buet for best mulig spillopplevelse. Foto: Acer.

- Predator X38 er neste størrelse av de nye skjermene. Den er buet, slik at spillopplevelsen blir enda bedre, sier Kaic.

Den mellomste modellen er utstyrt med to høyttalere på 7 watt, og prisen blir 23.000 kroner. Predator CG552KP er storebror, med en 55 tommers oled-skjerm med en lysstyrke på opptil 400 nits.

– Dette er en god skjerm for konsollspillere, eksempelvis Playstation og Xbox, sier Kaic.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2020, som ble distribuert 14. april. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Skjermen er utstyrt med en lyssensor som gjenkjenner rommets lysnivå og tilpasser lysstyrken på skjermen automatisk etter dette. Predator CG552KP er også utstyrt med en nærhetssensor. Den fungerer slik at skjermen oppdager om noen er i nærheten og dermed slår seg på. Når rommet forlates, går skjermen over i en strømsparemodus. To høyttalere på 10 watt hver gir stereolyd. Prisen på 55 tommeren fra Acer blir 28.000 kroner.

Powered by Labrador CMS