AEG Sensepro kommer ekstern sensor som enten kan fungere som et steketermometer, eller som sous-vide-løsning. Foto: AEG Electrolux

AEG MERKER OVERKOKING

AEG og Electrolux viser fram en verdensnyhet innen koketopper på årets IFA, og nyvinninger på vask og tørk.

Publisert

Kjøkkenet blir stadig mer intelligent, og nå skal AEG og Electrolux hindre overkoking og sørge for perfekt stekt mat med sine nye koketopper.

Sensorer i toppen

Hans-Erik Standal, nordisk nøkkelkundeansvarlig i AEG Electrolux, viser fram selskapets nye koketopper. Foto: Marte Ottemo.

– Vi lanserer tre nye platetopper, Senseboil, Sensefry og Sensepro. Den første oppdager om kasserollen holder på å koke over og senker selv temperaturen automatisk. Det er en rekke sensorer i platetoppen som registrerer vibrasjoner i bunnen av gryten, og på den måten merker når overkoking er en fare, sier Hans-Erik Standal, nordisk nøkkelkundeansvarlig i AEG Electrolux til fagbladet Elektronikkbransjen.

Sett ønsket temperatur på termometeret, legg kjøttet i en ziplock-pose og så styrer platetoppen resten

Koketoppen Sensefry holder som navnet antyder kontroll på temperatur når du steker maten. Du sier bare fra til ovnen via den innebygde skjermen hva du skal lage, setter på stekepannen og platetoppen gir deg beskjed når pannen har fått riktig temperatur til å steke det du ønsker.

– Pro-toppen kommer i tillegg med en ekstern sensor som ser ut som et steketermometer. Du setter det inn i biffen eller kyllingen, velger kjernetemperatur og så gjør ovnen resten, sier han.

Platetoppen er også så sensitiv at du kan bruke den til å lage mat sous vide, med den medfølgende sensoren.

– Sett ønsket temperatur på termometeret, legg kjøttet i en ziplock-pose og så styrer platetoppen resten. Alt er trådløst, og det er ikke batteri i selve sensoren, men en krystall-løsning som gjør at du også slipper å bytte batterier, sier Standal.

Platetoppene skal komme i salg i første kvartal neste år, og slippes først under AEG-merket.

Ovn med Assistent

I løpet av 2019 kommer AEG Electrolux med en rekke smarte ovner med stemmestyring via Google Assistant. Foto: AEG Electrolux.

AEG Electrolux kaster seg også på stemmestyrings-bølgen, og viste fram en ovn med Google Assistent integrert. Den skal komme på markedet i løpet av 2019, og lar deg styre temperatur, skru av og på ovnen og velge riktig kokeprogram.

En annen smart nyhet kommer på AEG Electrolux’ Custom Flex kjøleskap. Via appen kan du velge temperatur i en av kjøleskuffene etter behov.

– Dersom du står på butikken med flere flasker brus, kan du stille inn temperaturen i skuffen for rask nedkjøling til du kommer hjem. Eller du kan skru den over på frys, slik at du kan legge inn frysevarene dine direkte, det gir folk fleksibilitet, sier Standal.

Selskapet kommer også med nyheter innen vask og tørk.

AEG Electrolux’ nye vaskemaskiner kommer med fire ulike kammer, og autodosering. Foto: AEG Electrolux.

– Nå har vi fått autodosering på våre maskiner, det er første gang. Vi har også fire kammer i stedet for de vanlige tre, slik at du kan bruke ett til vanlig såpe og ett til skyllemiddel. De to siste kamrene kan du styre manuelt via appen, for eksempel bruket ett til utendørsprogram med spesialsåpe for impregnering og bevaring av goretex, eller såpe for silke og ull. Du kan også kombinere disse, sier Standal.

Funksjonen kommer på alle vaskemaskinseriene, fra 6000 til 8000, i april/mai neste år.

– Hvordan er markedet for vask og tørk i Norge?

– For oss har kategorien økt kraftig og vi ser at folk vil ha høyere kapasitet, med 9-10 kilo tøy. Og folk kjøper stadig mer avanserte produkter, når de får forklart hvorfor, sier han.

Også tørketromlene har blitt mer avansert, men den nye sensoren 3D dry.

Med en ny sensor tørker AEG Electrolux’ nyeste tørketromler også dunjakken helt tørr. Foto: AEG Electrolux.

– En utfordring når man tørker puter, dyner og dunjakker, er at utsiden tørker raskt, mens det fortsatt er vått innvendig. Da vil en vanlig sensor lese at vasken din er tørr, men vår nye sensor måler fuktighet fem cm inn i tøyet, og merker at maskinen ikke er ferdig, sier Standal.

Trådløst i stuen

Trådløse støvsugere tar en stadig større andel av støvsuger-markedet, og AEG Electrolux viste fra nyheten Pure F9.

Nå har vi fått autodosering på våre maskiner, det er første gang

– Det er en kraftig sak med 36 volt, og den kan slås sammen for enklere oppbevaring, sier Standal.

Pure F9 skal la deg støvsuge hele huset på én ladning, og en uttrekkbar slange gjør det enklere å komme til under møbler. Sugekraften justeres automatisk etter underlaget, og du kan tilpasse støvsugeren til din høyde.

Kombimaskinene i 7000, 8000 og 9000-serien kommer også i nye versjoner, hvor blant annet toppmodellen kan skilte med at tre kilo tøy nå er vasket og tørket på bare tre timer. Foto: AEG Electrolux.

En annen nyhet beregnet på stuen er AEG Electrolux’ nye luftrensere.

– Nå har vi gjort våre luftrensere mer stuevennlige i designet. De nye maskinene kommer i tekstil og skinn, i stedet for å være en hvit boks som skiller seg ut i stuen. Den har sensorer som måler luftkvaliteten, og som lyser grønt når luftkvaliteten er god, mens rødt signaliserer at luften er dårlig. Den kommer i tre ulike høyder, og vil være i salg i mars neste år, i tide til allergisesongen, sier Standal.

Powered by Labrador CMS