Søren Majlund viser frem ulike Citation smarthøyttalere, JBL Partybox 1000 og JBL Flip 5 blåtannhøytalere. Foto: Jan Røsholm

HARMAN KARDON CITATION RIVES BORT

Harman satser stort på smart lyd, og lanserer flere nyheter. Men også innen tradisjonell lyd er det nye ting på gang.

Publisert

Citation-serien var de første smarte produktene fra Harman. De gode tilbakemeldingene herifra gjør at digitale assistenter nå integreres i en mengde Harman Kardon produkter. Dette gjelder også hodetelefoner med merkevaren JBL.

Suksessen Citation

Harman Kardons smarthøyttalere i Citation-serien har Google Assistent. Her Citation 300. Pris: 4.000,- Foto: Harman Kardon.

Smarthøytaler-serien Ciation ble første gang vist på IFA i Berlin i september 2018.

– Vi er stolte over Citation, og denne produktserien er kommet for å bli i flere år fremover, sier europasjef i Harman, Søren Majlund.

Nå er Harman Kardon tilbake for fullt, og alt vi produserer av Citation blir revet bort

Fagbladet Elektronikkbransjen treffer han på Hard Rock Hotel i Las Vegas, hvor Harman viser frem sine nyheter under CES messen. På IFA ble det avholdt en avstemming om hvilke farger Citation serien skulle produseres i, utover svart og lys grå.

– Dette avgjorde at blå farge også er inne, sier han

Citation-produktene kommer med Airplay 2 i løpet av vinteren, noe som i følge Harman, vil heve brukervennligheten ytterligere.

– Nå er Harman Kardon tilbake for fullt, og alt vi produserer av Citation blir revet bort, sier Majlund.

JBL Flip 5 kommer i mange ulike fargekombinasjoner. Foto: Jan Røsholm.

Nyheten Flip 5

Blåtannhøytaleren JBL Flip har vært på markedet lenge, både som Flip 3 og Flip 4. Nå kommer neste versjon, Flip 5. Nyheten har 12 timer spilletid og 25 prosent økning i lydstyrken, grunnet Racetrack driveren som gir mer bass.

– Vi har byttet ut micro-USB til USB-C, noe som gir raskere lading, sier Majlund.

JBL Flip 5 kommer nå med USB-C ladekontakt. Foto: Jan Røsholm.

JBL Flip 5 har en IPX7-grad og er dermed motstandsdyktig mot væske. I tillegg har den mikrofon, slik at den kan benyttes til telefonsamtaler. En partyboost-funksjon er også lagt til. Høyttaleren lanseres til sommeren, og vil koste 1.290 kroner.

Fullt diskotek hjemme

Harman er kjent for lyd, og den nye JBL Partybox 1000 er et flyttbart høyttaleranlegg. Påmonterte hjul gjør det enkelt å flytte den med seg.

På toppen av JBL Partybox 100 er det betjeningspanel for DJ. Foto: Jan Røsholm.

– Dette låter mye, med 8’’ høyttalere i midten, og en 12’’ bass i bunnen, samt selvfølgelig kompresjonsdriver på toppen i god JBL-kvalitet, blir det god stemning, sier Majlund.

I tillegg er det et DJ-panel på toppen som tilpasser lyd og lys etter behov, blant annet kan karoke- eller vokalfunksjon stilles inn.

Hodetelefonene JBL Live 500BT finnes i flere farger, og har støtte både for Amazon Alexa og Google Assistant. Foto: Jan Røsholm.

– Vi har også lagt til mikrofon- og gitarinngang, og dermed har man et mellomstort konsertanlegg, sier han.

Som tilleggsutstyr finnes armbånd som har innebygget lys. Armbåndene er tilkoblet høyttaleren via en radioforbindelse (RF).  DJ kan velge farge på lyset, slik at armbåndene blinker i samme farge som høyttaleren. JBL Partybox 1000 er tilgjengelig i april, og prisen blir rundt 10.000 kroner.

Smart lyd i øret

JBL hodetelefoner og ørepropper finnes i to kategorier, Tune og Live.

– Tune er i mellomsjiktet, mens Live-produktene er toppmodellene, sier Majlund.

De nye fullstendige trådløse øreproppene fra JBL har spilletid på 16 timer. Foto: Jan Røsholm.

Han viser frem en ny helt omsluttende hodetelefon, Live 500BT. Lyttetiden er på 30 timer med en ladetid på to timer, mens 15 minutters lading gir to timers lyttetid.

– Vi har innlemmet både Amazon Alexa og Google Assistant, slik at kundene kan velge, sier han.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2019, som ble distribuert 13. februar. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet.

Live 500BT lanseres i april, og prisen vil være rundt 1.500 kroner.

Vi fikk samtidig se de trådløse øreproppene JBL Tune 120 TWS. Spilletid er 16 timer på en lading, og det er ekstra lademulighet i oppbevaringsboksen. JBL Tune 120 TWS er tilgjengelig i mars, og vil koste rundt 1.000 kroner.

– I løpet av høsten kommer også trådløse ørepropper i Live-serien, disse vil ha ytterligere lengre spilletid, sier Majlund.

Powered by Labrador CMS