Øystein Johnsen i Lydrommet AS med Harman-systemet Connected PA, der en mikser fra Soundcraft kjenner igjen mikrofoner fra AKG og høyttalere fra JBL og hvilken innstilling disse skal ha. Foto: Stian Sønsteng

SOUNDCRAFT KJENNER IGJEN AKG OG JBL

– Connected PA er et nytt konsept fra Harman-gruppen, der en Soundcraft-mikser kjenner igjen AKG-mikrofoner og JBL-høyttalere, sier Øystein Johnsen.

Publisert

Han selger musikkinstrumenter og installasjonsprodukter i Lydrommet AS, og viser entusiastisk frem Connected PA når vi møter ham på Musikmesse i Frankfurt den første uken i april.

– Harman-konsernet eier flere varemerker, og disse har nå har samarbeidet om et helt nytt system. I hjertet av dette finner man Soundcraft-mikseren UI24R, som automatisk kjenner igjen hvilken JBL-høyttaler eller AKG-mikrofon som er tilkoplet, og husker hvilke innstillinger som gjelder for disse, sier Johnsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvem trenger denne muligheten?

Soundcrafts miksere Notepad S, FX8 og FX12 har én, to og fire mikrofoninnganger.

– Kunder kan for eksempel være en skole, eller andre steder der det er mange som bruker det samme systemet. Da kan vi, eller andre fagpersoner, gjøre innstillingene, så husker anlegget disse når brukerne kopler seg til,

uansett hvilken inngang de bruker, sier Johnsen.

JBL- og AKG-produktene som er en del av Connected PA-systemet er utstyrt med databrikker med unike serienummer. Hvis man vil bruke mikrofoner fra andre fabrikanter, setter man i et ledd med en tilsvarende databrikke. Dette fungerer derimot ikke på høyttalere som ikke er en del av Connected PC-systemet.

Småmiksere

– Mikseren koster 10.000 kroner uten moms, denne kan også styres fra håndholdte enheter via en app. Mikrofonene koster fra 500-600 kroner, og høyttalerne fra 7.000 kroner, sier Johnsen.

Han viser også frem tre små miksere fra Soundcraft, med én, to og fire mikrofoninnganger.

Øystein Johnsen i Lydrommet AS viser den aktive søylehøyttaleren Eon One Pro, med innebygd batteri som skal gi fem timer spilletid.

– De heter Notepad S, FX8 og FX12, og de to største har klang. Dette er helt enkle innstegsprodukter, og de fungerer også som et USB lydkort, med to inn og to ut, sier Johnsen.

Han mener skoler, trubadurer og kirker er aktuelle kunder.

Kunder kan for eksempel være en skole, eller andre steder der det er mange som bruker det samme systemet

– Kort sagt alle som vil få lyd fra mikrofonene sine, sier Johnsen.

Fra JBL trekker han frem den aktive søylehøyttaleren Eon One Pro, som supplerer fjorårets nyhet Eon One.

– Forgjengeren har bare vært i salg i noen måneder, og den går på 220 volt. Pro-versjonen har ladbart batteri og kan spille i seks timer, mens ladetiden er fem timer. Den har innebygd blåtann, slik at du kan spille musikk fra telefonen, og den har innebygd klang og en liten mikser. Prisen er 12.000-13.000 kroner pluss moms, mens 220 volt-versjonen koster 7.600 kroner, sier Johnsen.

Ernst R. Berggren (t. v.) og Alexander Rambøl i Lydrommet AS med Soundcraft-mikseren VI3000.

– Det var et dyrt batteri?

– Hehe. Hele produktet er oppgradert, med en litt større mikser og dyrere elementer. Dette er proffversjonen, med mer og bedre lyd, sier Johnsen.

Powered by Labrador CMS