Johan Öberg, leder for luftprodukter hos Albion Nordic, er på Elkjøp Campus for første gang. Foto: Marte Ottemo
Johan Öberg, leder for luftprodukter hos Albion Nordic, er på Elkjøp Campus for første gang. Foto: Marte Ottemo

NORGE KOMMER ETTER PÅ LUFT

Albion Nordic distribuerer luftrensere, og ser et voksende behov i markedet. Selskapet er for første gang med på Elkjøps Campus.

Publisert

Den nordiske distributøren hadde med seg luftrensere fra Coway.

– Det er et koreansk merke, og vi har den nordiske distribusjonen for dem. Vi innledet et samarbeid med Elkjøp i oktober i fjor, så dette er ganske nytt for oss, sier Johan Öberg, leder for luftprodukter hos Albion Nordic, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han har med seg fem ulike modeller på messen.

– Vi har fem modeller vi selger i dag, som har litt ulik design og størrelse. Den største passer også inn i kontormiljø, hotell, skoler og barnehager, sier Öberg.

I Sverige har man kommet mye lengre, der skrives det mer i avisene og astma og allergi

– Hvordan er markedet i Norge for denne type produkter?

– I Sverige har man kommet mye lengre, der skrives det mer i avisene og astma og allergi. Norge, Danmark og Finland er ikke kommet like langt, men vi merker at markedet vokser, sier han.

Årets plutselige sommervarme har vært med å skape etterspørsel i markedet.

– Det var en spesiell vår i år, pollenspredningen eksploderte i den plutselige varmen i mai og juni. Det har gitt oss mye å gjøre, og stor etterspørsel, sier Öberg.

De fleste av Albion Nordics produkter er godkjente av Asthma Allergy Nordic, et nytt, felles produktmerke fra astma- og allergiforbundene i Danmark, Sverige og Norge.

– Vi merker at markedet vokser, men luftrensere er et ganske nytt produkt på det nordiske markedet. Vi synes jo at vi har ganske bra luft her oppe i nord, og det har vi jo om vi sammenlikner med Tokyo og Beijing. Men det er finnes også problemer i våre egne, nordiske byer, sier Öberg.

– Hvor viktig er det for Albion Nordic å være tilstede her på Campus?

– Det er veldig viktig. Vi er jo en ny leverandør til Elkjøp, og har bare vært med i åtte måneder. Elkjøp er en stor partner for oss, og det er viktig å vises blant de ansatte, sier han.

Powered by Labrador CMS