NY BOKS TIL HØSTEN

Uavhengig av planene om å introdusere Tivo slipper Canal Digital i høst en ny mottakerboks med opptaksmuligheter for kabel og satellitt.

Boksen har det velklingende navnet ADB HD PVR 5720. Den kommer på det norske markedet 1. september, og leveres med 500 GB harddisk.

– Dette er en nyere generasjon dekoder. Den har en betydelig kraftigere prosessor med mer muskelkraft. Dette gjør det mulig for oss å lansere mange nye underholdningstjenester, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital Norge.

Leverandør av boksen er Advanced Digital Broadcast SA, som har hovedkontor i Geneve i Sveits. Selskapet ble etablert i 1995, og har solgt 16 millioner mottakerbokser verden over. Blant deres eksisterende kunder er norske Altibox.

– Dere fortalte i januar at dere planlegger å lansere amerikanske Tivo i Norge. Er det noen endringer i disse planene?

Sagem videreutvikles

– Denne lanserer vi helt uavhengig av Tivo. Vi har hatt planer i lang tid om å lansere en ny dekoder. Sagem-boksen vår har vært ute lenge, nå er tiden moden. Vi vil samtidig fortsette videreutviklingen av Sagemen, men vi ønsker å gi et større tilbud til kundene slik at de har flere valgmuligheter. I tillegg til disse to boksene kan kundene også velge IDTV hvis de har TV med innebygd mottaker, sier Pettersen.

Han mener Sagem-boksen fortsatt fungerer bra for de fleste kundene.

– Den har hatt mange programvareoppdateringer og den nye ADB-boksen kommer som et alternativ, sier Pettersen.

Ved Canal Digitals hovedkontor hos morselskapet Telenor på Fornebu er det teknisk sjefØystein Nygaardsom har trykket mest på ADB-boksen. Han sier hurtigheten er den mest åpenbare forskjellen, samt at boksen nesten ikke støyer. ADB har lagt nye ned i byggekvalitet og støydemping.

– Den er rask å slå på, det tar bare tre-fire sekunder før du har bilde på TV-skjermen. Menysystemet er brukervennlig, og den elektroniske programguiden (EPG) byr på mange muligheter, sier Nygaard.

Pettersen mener markedet for personlige videoopptakere (PVR) er mer modent enn tidligere.

Avanserte tjenester

– De som bruker PVR har gitt tilbakemeldinger om at de ønsker mer avanserte tjenester, det får de nå. Vi tar sikte på at boksen lanseres den 1. september, ikke bare i Norge men også i resten av Norden. Vi skal klare å levere den for under 4.000 kroner, sier Pettersen.

– Vil det være aktuelt å tilby en innbyttepris mot en Sagem-boks, eventuelt en løsning med utleie?

– Vi har ikke bestemt prisstrukturen ennå.

– Hvor kjøper folk flest Canal Digital-boksene sine?

– Det er en god miks av folk som handler via nettsidene våre, via telefon og dem som kjøper i butikk. En del har også så mye kunnskap om mottakerbokser at de handler via andre kanaler, men forhandlerleddet er viktig for oss.Ofte ønsker man å snakke med fagpersonell i butikk når det gjelder tekniske produkter, sier Pettersen.

Canal Digital kommer med to separate bokser for satellitt og kabel, med henholdsvis DVB-S- og DVB-C-mottaker.

Powered by Labrador CMS