WIMP PÅ TV-SKJERMEN

Wimp direkte i TV-mottakeren, to parallelle opptak og fjernstyring via Iphone og Ipad. Dette er noen av Canal Digitals nyheter.

Publisert Sist oppdatert

Se videoen Nettavisen har lagt ut på Youtube fra lanseringen av Wimp i Canal Digitals mottakerboks fra ADB. Marius Bjerke, direktør for tjenesteutvikling i Canal Digital, demonstrerer.

Canal Digitals parabolkunder med den nye PVR-mottakeren av merket ADB vil torsdag 19. januar klokka 10.00 få tilgang til flere nye funksjoner. Den nye programvaren skal lastes ned av seg selv, og man ser lettest at den er på plass hvis Wimp-logoen har dukket opp ved siden av Go-tjenesten. Hvis nedlastingen ikke starter automatisk kan man forsøke å slå av mottakeren og vente i ti minutter.

– Musikktilbudet fra Wimp er blitt veldig godt mottatt hos våre kunder. Vi vet også at mange har investert i gode lydanlegg til TVen, nå gir vi dem mulighet til også å kunne strømme millioner av låter direkte. Samtidig lanserer vi mulighet for to samtidige opptak samt en nedlastbar fjernkontroll på bærbare enheter som Iphone og Ipad. Dette viser at vi går inn i det nye året med klare ambisjoner om å tilby et førsteklasses underholdningsprodukt tilpasset nye medievaner, sier administrerende direktør Petter Carlsen i Canal Digital Norge i en pressemelding.

Det at Canal Digital nå lanserer Wimp i mottakerboksen gjør at det blir enda lettere å bruke musikktjenesten

Musikktips på skjermen

For et drøyt halvår siden inkluderte Canal Digital Norge den tradisjonelle musikktjenesten fra Wimp i TV-abonnementet. Nå gjøres tjenesten i tillegg tilgjengelig i mottakerboksene fra ADB, hvis de er tilkoblet internett. Man bruker samme brukernavn og passord, mottakeren husker disse til den eventuelt gjøres strømløs.

– Utviklingen går mot at musikk blir mer og mer tilgjengelig over alt. Mens det tidligere har vært mest en personlig opplevelse, der folk har hatt tilgang på sin egen PC eller mobiltelefon, blir det nå mer og mer åpent ved at hele familien kan høre på musikk i stua. Det at Canal Digital nå lanserer Wimp i mottakerboksen gjør at det blir enda lettere å bruke musikktjenesten. I tillegg får de en veldig spennende brukeropplevelse med anbefalinger og tips fra vår redaksjon direkte på TV-skjermen, sier daglig leder Per Einar Dybvik for Wimp i Norge.

Den nye programvaren gjør det også mulig å gjøre to opptak samtidig. Man kan også se på en tredje kanal, merket med hvitt i kanaloversikten, som ligger på en av de to frekvensene som er i bruk ved to samtidige opptak.

Med den nye programvaren kan ADB-mottakeren, hvis den er koplet til internett, styres via et I-produkt fra Apple. Denne applikasjonen skal ligge tilgjengelig i App Store neste uke.

Powered by Labrador CMS