ALTIBOX TOPPER NETFLIX-LISTE

Hver måned publiserer Netflix hvilken internettilbyder som gir den beste Netflix-opplevelsen. I Norge er Altibox på topp.

Publisert Sist oppdatert

Dermed beholder selskapet førsteplassen fra forrige måned, med en gjennomsnittsfart på 2,88 Mbps, heter det i en pressemelding.

Målingene er basert på den gjennomsnittlige ytelsen av strømming fra Netflix til de forskjellige leverandørenes systemer, og Netflix understreker at disse gjennomsnittstallene ligger langt under toppytelsen som leverandørene kan skilte med.

Måten Netflix koder signalene på ved strømming av filmer og TV-programmer ut til sine kunder, har innvirkning på resultatene, og det samme gjelder konfigurasjonen av det lokale nettverket hjemme hos kundene, skriver Netflix i sin beskrivelse av hvordan målingene er foretatt.

Det er et tøft marked å gi seg i kast med, motstanderne er både store, flinke og mer erfarne enn oss

Telenor med egen tjeneste

Telenor beholder tiendeplassen, som selskapet har ligget på hver måned siden Netflix-målingene startet i november i fjor.

Det er kjent at Telenor og Netflix er i konflikt, blant annet fordi Telenor ønsker at strømmetjenesten skal betale for å koble seg opp mot deres eller en tilsvarende aktørs nettverk for innholdsleveranse. Netflix vil på sin side ha med Telenor i sitt nettverk.

Nylig gikk også telegiganten ut og sa de vil konkurrere med strømmetjenester som Netflix og HBO med sitt eget selskap Comoyo View. I første omgang får brukerne tilgang til rundt 1000 filmtitler og et førtitalls TV-serier. Utvalget skal fort bli større, og vil til høsten telle rundt 3000 filmer og 170 tv-serier, sier Telenor i en pressemelding. Prisen er 99 kroner per måned, og det er ingen bindingstid og abonnementet kan avsluttes når man vil.

– Det er et tøft marked å gi seg i kast med, motstanderne er både store, flinke og mer erfarne enn oss. Men jeg tror det finnes plass til oss også, sier Karianne Melleby, leder for film- og tv-satsningen i Comoyo, til InsideTelecom.

Uendret topp fem

De fem øverste på Netflix’ rangering for juni er uendret fra foregående måned, og plasserer altså Altibox på topp, fulgt av Get, NTE (Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk), Loqal (Get-eid internett-leverandør i Midt-Norge) og Broadnet.

På sjetteplass finner vi NextGenTel, som har rykket opp tre trinn fra forrige måling, mens Uninett (leverandør av nettjenester til universiteter, høgskoler og forskningsinstitusjoner), Eidsiva (strøm- og internettleverandør for Hedmark, Oppland og deler av Romerike) og Ventelo tilsvarende har rykket ned én plass hver.

Powered by Labrador CMS