Philips’ nye TV-flaggskip, OLED+935, har fått en ny, dedikert AI-prosessor, som bruker nevrale nettverk og maskinlæring. Foto: Philips

NY FLAGGSKIP-TV OG MER LYD FRA PHILIPS

TP Vision presenterte nye hodetelefoner, lydplanke, multiroms-løsning og en helt ny toppmodell i TV-segmentet under Philips’ merkevare.

Publisert Sist oppdatert

TP Vision, det nederlandske selskapet som produserer Philips’ lyd- og bildeprodukter, holdt sin virtuelle IFA-presselansering i starten av september. Der kunne europasjef Kostas Vouzas fortelle om vekst for selskapet.

– TP Vision er kanskje ikke det største merket innen forbrukerelektronikk, men vi er et av de raskest voksende konsumentselskapene. Vi har hatt en global salgsvekst på 84 prosent, og er opp åtte prosent i markedsandeler i Europa, sier han.

Smartere prosessor

Europasjef Kostas Vouzas i TP Vision sier selskapet har kraftig vekst i både markedsandeler og omsetning. Foto: Philips.

Blant nyhetene TP Vision kunne avdekke i høst, er deres nye flaggskip-TV. Oled-modellen Philips OLED+935 kommer i størrelser fra 48, 55 og opp til 65 tommer, med lyd fra Bowers & Wilkins og selvsagt selskapets ambilight-teknologi.

TP Vision og Philips TV viste fram sine første TVer med kunstig intelligens tidlig i 2020, og bygger nå videre på teknologien. Toppmodellen OLED+935 har fått en ny, dedikert AI-prosessor, som bruker nevrale nettverk og maskinlæring for å analysere millioner av testklipp fra Philips egen database. Målet er ikke bare å få mer ut av kilde, farge, kontrast, bevegelse og skarphet, men å skape en bedre balanse mellom disse for et mer naturlig bilde, ifølge TP Vision.

Bowers & Wilkins lager den integrerte lydplanken til Philips OLED+935, og den kan monteres som en del av sokkelen ved bordmontering, men også benyttes ved veggmontering av TV-en. Foto: Philips.

OLED+935 skal også være den første TVen som kommer med et nytt anti-innbrenningssystem designet spesifikt for å beskytte oled-skjermer.

AI Smart Bit Enhancement 2.0 bruker den nye prosessoren og programvare til å løse problemet med at man mister detaljer når man oppgraderer originalinnhold i dårlig kvalitet. Det nye AI-systemet har også en forbedret versjon av Philips’ «perfect natural reality»-teknologi. Det skal nå konvertere SD-kilder til HDR-lik kvalitet med 30 prosent mer naturlig skarphet.

Philips TV sier også at de fortsatt er en av svært få produsenter som tilbyr støtte for alle dagens HDR-format, og at den nye prosessoren gir enda bedre ytelse for HLG og både HDR10+ og HDR10-kilder samt forbedre Dolby Vision-kodet dynamisk HDR-innhold med sin «Dolby Bright mode».

Den nye fjerdegenerasjons P5-prosessoren kan også følge maksimalt lysnivå i HDR10 metadata gjennom hele rangen fra 1.000 til 4.000 nits.

Philips fortsetter å jobbe med lydspesialistene i Bowers & Wilkins, og den nye OLED+935 har allerede vunnet en Eisa-pris for beste hjemmekino-TV. Modellen er den første Philips-TVen som har både dedikerte Dolby Atmos Elevation drivere, og Bowers & Wilkins’ særegne sentrale «Tweeter-on-Top»-løsning. Den integrerte lydplanken monteres som en del av sokkelen ved bordmontering, men kan også benyttes ved veggmontering av TV-en.

Philips OLED+935 kommer med totalt ti drivere i en 3.1.2-spesifikasjon, en 100x65mm subwoofer gir ekstra bass, og TVen kjenner automatisk igjen Dolby Atmos-innhold.

Tre nye Fidelio

Philips Fidelio L3 lover høykvalitets støydemping med fire innebygde mikrofoner, uten at det skal gå på bekostning av lydkvaliteten. Foto: Philips.

Hodetelefonmarkedet har vært i kraftig vekst de siste årene, og nå kommer Philips og TP Vision med en ny støydempende toppmodell, Philips Fidelio L3.

De lover høykvalitets støydemping med fire innebygde mikrofoner, uten at det skal gå på bekostning av lydkvaliteten.

– Det enkle er å fjerne støyen. Det vanskelige er å beholde lydkvaliteten samtidig. Vi sørger få at lyden på musikken i hodetelefonene ikke endres, det er kun støyen som fjernes, sier Vouzas.

TP Vision er kanskje ikke det største merket innen forbruker-elektronikk, men vi er et av de raskest voksende konsument-selskapene

Fidelio L3 har 40 mm store høyttalerelementer med et trelags dempemateriale som skal redusere forvrengning. Puter av skinnbelagt minneskum skal sikre at også den passive støydempingen er god.

Lydkodeken aptX HD skal gi bedre lyd over blåtann, og velger kunden å bruke den medfølgende kabelen lover Philips at de nye hodetelefonene støtter høyoppløst lyd.

For best mulig samtalekvalitet har Philips dedikert én av de innebygde mikrofonene til å fjerne bakgrunnsstøy under samtaler.

Hodetelefonene skal være spesielt brukervennlige, med intuitiv berøringskontroll med sveiping og trykking utenpå øreklokkene. «Trykk for å snakke»-funksjonen gjør at musikken stopper når du begynner å snakke, og Philips Fidelio L3 støtter Google-assistenten.

Philips vil inn på multiromsmarkedet, og lanserer nå flere produkter kompatible med DTS Play-Fi. Foto: Philips.

Fidelio L3 gir 35 timers spilletid – 30 timer med ANC aktivert hele tiden. Hurtiglading gir seks timers bruk på bare 15 minutter med den medfølgende USB C-kabelen. Hodetelefonene kommer i handelen neste måned. Prisen er satt til 350 euro.

Multirom med Play-Fi

Philips vil ta en bit av markedet for multiroms-løsninger, og lanserer nå flere produkter kompatible med DTS Play-Fi.

Systemet kobler multiromsprodukter sammen uavhengig av merker og lar seg styre via mobiltelefonen. Andre merker som bruker Play-Fi er blant annet Klipsch, Pioneer og Onkyo.

Philips-TVen OLED805 har allerede fått støtte for Play-Fi, og alle Philips Android-TV-er fra 2020 får støtte for teknologien. TVer fra 2019 fra 7304-modellen og oppover vil også få Play-Fi-støtte via en programvareoppgradering.

TP Vision kaller sin multiromsatsning Philips TV & Sound Wireless Home System, og lanserte to trådløse høyttalere med støtte for Play-Fi; W6205 og den noe større W6505. De nye lydplankene Philips Fidelio B95 og B97 støtter også systemet, og Philips lanserer også fem nye Play-Fi lydplanker i sin nye 8000-serie.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2020, som ble distribuert 12 oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS